Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. marca 2017, 21:31
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Bojové lietadlá, akcia a jedinečná retro grafika. Hernú klasiku 1942 si zahráme už aj na smartfónoch

TECH
Uložiť Uložené

Toto ti nesmie chýbať.

Z času na čas sa vo virtuálnych obchodoch s mobilným softvérom objaví niečo, čo sme ešte ako malé deti hrávali na prvých herných konzolách alebo osobných počítačoch. A občas to niečo nesie identické vizuálne prevedenie, aké nieslo pred rokmi, čo je prípad legendárnej arkádovky s akčným nádychom, ktorá sa volá 1942. Japonské vývojárske štúdio Capcom ju konečne prináša aj do našich inteligentných mobilných telefónov. Klasiku iba prispôsobili, aby sa dala ovládať prostredníctvom dotyku prstov, pričom všetko ostatné zostalo bez akýchkoľvek zmien. Či už teda hovoríme o takej hrateľnosti alebo prítomných herných objektoch, pamätníci si určite prídu na svoje, pretože okamžite pocítia nával poriadne nostalgie. 

Hráč sa v titule 1942 ocitne v kresle pilota bojového lietadla zo začiatkov druhej svetovej vojny. Bojisko je ale tentokrát situované do prostredia Pacifického oceánu, kde medzi sebou bojovala japonská armáda a armáda spojencov na čele s USA, teda prevažne ich letectvo s námorníctvom. Hra ponúka pohľad z vrchu, takže vďaka tomu získame skvelý prehľad nad neustále sa meniacim bojiskom, kde si to rozdáme s neustále prichádzajúcimi jednotkami nepriateľa. Za každé zostrelenie súpera získavame body a prechádzame tak z jedného levelu do druhého, pričom rastie aj samotná obtiažnosť. Retro novinku nájdeš ako v Google Play Store, tak aj v App Store.

Domov
Zdieľať
Diskusia