Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. marca 2017, 17:08
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Pytliaci zabili ikonického 50-ročného slona Sataa so vzácnymi klami. Jeho druh postupne vymiera, zostáva ich už len 25 kusov

ZAUJÍMAVOSTI SLON
Uložiť Uložené

Pytliaci sa nezastavia pred ničím.

Obyčajné slony majú mohutné kly, avšak existuje kategória slonov žijúcich najmä v Keni, ktorých kly dosahujú omnoho väčšiu dĺžku a prakticky sa im dotýkajú až zeme. Nanešťastie, ľudská aktivita a ďalšie prírodné podmienky spôsobili, že na svete ešte pred pár týždňami zostávalo len 26 posledných jedincov nazývaných v angličtine „giant tuskers“. V roku 2014 zomrel slon s menom Satao vo veku približne 45 rokov, a tak dostal jeho meno ďalších sloní kolega. Spoločne s približne 15 sloními kamarátmi žil v národnom parku Tsavo, ale jeho život sa nedávno skončil, keď ho našli mŕtveho s otráveným šípom zapichnutým do jeho tela.

Satao II bol podľa miestnych ochranárov mimoriadne spoločenským slonom a ľudia sa k nemu mohli priblížiť aj napriek tomu, že si toho vo svojom živote vytrpel dosť. Zažil nespočetné množstvo suchých období, kedy ledva prežíval, no napokon prežil až 50 spokojných rokov a zabili ho až pytliaci. Telo mŕtveho slona bolo našťastie zaistené predtým, než ho dostali do rúk pytliaci, a tak sa nestihli zmocniť slonoviny, pričom dva kly mŕtveho ikonického slona mali dohromady hodnotu okolo 250-tisíc eur. Ochranári v Keni sú často ochotní nastavovať vlastné životy, aby ochránili tieto vzácne zvieratá a aj keď nedokázali zabrániť smrti tohto slonieho velikána, za svoju prácu si zaslúžia obrovskú úctu.

Odporúčané
Mikuláš Vareha sa vracia: Vo väzení by mali byť štátne bordely. Rómom dám do lesa služobné slony, boxeri budú dojiť kravy Mikuláš Vareha sa vracia: Vo väzení by mali byť štátne bordely. Rómom dám do lesa služobné slony, boxeri budú dojiť kravy 6. augusta 2020, 10:45




Domov
Zdieľať
Diskusia