Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. marca 2017, 22:28
Čas čítania 0:00
Antonín Havlík

Televizi Markíza od března v Česku už nenaladíš. Na Slovensku naopak skončila Nova

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Kvůli licenčním problémům končí několik televizních kanálů.

K prvnímu březnovému dni skončila v Česku TV Markíza a na Slovensku TV Nova. Kabeloví a satelitní operátoři, kteří poskytují televizní vysílání, ukončili v České republice nejen TV Markízu, ale i TV Doma a také TV Dajto. Slováci si naopak už nepustí Nova, Nova 2, Nova Action, Nova Cinema a Nova Gold.

Televizi Markíza od března v Česku už nenaladíš. Na Slovensku naopak skončila Nova
Zdroj: TV Nova

Místo nich budou operátoři poskytovat mezinárodní verze Nova International a Markíza International, které existují už od 1. února. Bude na nich vysílán ořezaný obsah, který je licencovaný pro zahraniční trh. V jejich programové nabídce tudíž už nenatrefíš na zahraniční filmy a seriály, ty budou nahrazeny reprízami vlastní produkce.

Televizi Markíza od března v Česku už nenaladíš. Na Slovensku naopak skončila Nova
Zdroj: TV Markíza

Rozhodnutí změnit princip vysílání vyšlo z důvodu dlouhosáhlých sporů televizních společností s kabelovými a satelitními poskytovateli televizního vysílání, kteří porušovali licenční práva na vysílání stanic. Proti pirátskému vysílání jejich obsahu chtějí televize i nadále bojovat. Nova a Markíza chce poskytovat plně legální příjem české komerční televize na Slovensku a naopak legální příjem slovenské televizní tvorby v Česku. Jak vnímáš tuto programovou změnu ty?

Domov
Zdieľať
Diskusia