Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. februára 2017, 13:44
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Lezú ti klasické nabíjačky na nervy? The MotherBox naplní tvoj iOS či Android smartfón bez pripojenia káblu

TECH IPHONE
Uložiť Uložené

Pohodlia nie je nikdy dosť.

Vyzerá to tak, že je na svete ďalší úspešný crowdfunding projekt. Tentokrát sa ale všetko točí okolo bezdrôtového dopĺňania elektrickej energie do batérie ako v iPhonoch, tak aj v Android smartfónoch. Ako to teda celé prebieha? Tím stojaci za zariadením The MotherBox tvrdí, že používateľ mobilného telefónu musí iba pripojiť špeciálne príslušenstvo, takzvaný prijímač do prítomného portu pre káblovú nabíjačku, ktoré potom už iba skryje pod nasadený kryt. Hlavnú časť bezdrôtovej nabíjačky následne pripojí k sieti, stiahne oficiálnu aplikáciu a keď mobil položí vedľa nej, batéria sa automaticky začne nabíjať. Narozdiel od iných alternatív, toto prevedenie nevyžaduje žiadny fyzický kontakt. Vzdialenosť však na druhú stranu definuje rýchlosť dopĺňania šťavy, takže ak sú zariadenia ďalej od seba, tak si aj logicky dlhšie počkáme. 

Lezú ti klasické nabíjačky na nervy? The MotherBox naplní tvoj iOS či Android smartfón bez pripojenia káblu
Zdroj: www.indiegogo.com

Bezdrôtová nabíjačka The MotherBox vyzbierala iba za pár dní od spustenia projektu na webe indiegogo.com cez slušných 90-tisíc dolárov, pričom jej tvorcovia pôvodne potrebovali iba 25-tisíc. Do konca zostávajú necelé tri týždne, takže pár tisícok ešte určite pribudne. Prvé kusy dorazia najrýchlejším podporovateľom niekedy počas septembra. Balíček, kde nájdeme aj menšie prevedenie The MotherBox Mini, momentálne stojí 159 dolárov.

Domov
Zdieľať
Diskusia