Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. februára 2017, 20:04
Čas čítania 0:00
damnthat

Ani nespoznáš rozdiel. Hoci sa narodili v mužskom tele, teraz sú z nich úspešné modelky

REFRESHER
Uložiť Uložené

Krása v inej podobe.

Transgender, teda pojem označujúci ľudí, ktorých genderová identita nie je rovnaká ako ich pohlavie pri narodení, je stále veľmi kontroverznou témou rozdeľujúcou ľudí na dva tábory. Napriek tomu sa však nasledujúce osoby nevzdali a hoci si užijú množstvo posmeškov, dokázali sa presadiť. Pozreli sme sa tak na 10 transgender modeliek, ktoré sa síce narodili ako muž, no v modelingu sa presadili už v opačnom pohlaví.

Lea T

Leandro Medeiros Cerezo, známejšia pod prezývkou Lea T, je brazílska modelka, ktorej sa podarilo presadiť v tejto oblasti. Jej otec je známy brazílsky futbalista Toninho Cerezo, no známa je už teraz aj Lea T, a to napríklad vďaka spolupráci s francúzskym Givenchy. Modelka bisexuálnej orientácie podstúpila operáciu v marci 2011 a odvtedy si ju vyhliadli napríklad Vogue či Love Magazine. 

Carmen Carrera

Američanka Carmen Carrera sa preslávila vďaka účasti v reality šou Logo, kde predviedla svoju výbornú postavu a u fanúšikov bola mimoriadne obľúbená. V roku 2012 však vyšla na verejnosť najavo s faktom, že je transgender, no ani toto priznanie jej neuškodilo. Stala sa vyhľadávanou modelkou a vidieť sme ju mohli aj na L.A. Fashion Weeku.

Geena Rocero

Svoju zástupkyňu majú aj Filipíny, a to vďaka Geene Rocero. Keď mala 21 rokov, v reštaurácii si ju vyhliadol módny fotograf, a to bol len začiatok jej úspešnej modelingovej kariéry. Okrem toho založila aj hnutie Gender Proud, cez ktoré bojuje za práve transgender ľudí po celom svete.  

Andreja Pejic

Jednou z najznámejších transgender modeliek v tomto zozname je určite Andreja Pejic. Andreja pochádza z Austrálie a vyhľadávajú ju ako mužské, tak aj ženské módne reťazce. Operáciu a prerod z muža na ženu podstúpila v roku 2014 a spolupracovala napríklad s Jean-Paulom Gaultierom.

 Ines Rau

Ďalšou kráskou v zozname je francúzska modelka s africkými koreňmi Ines Rau. Operáciu podstúpila už v čase, keď mala len 16 rokov a modelkou sa stala po tom, ako si ju vyhliadli v Paríži. Odvtedy sa jej kariéra celkom slušne rozbehla a spolupracovala napríklad s magazínmi ako Lurve alebo Playboy.

Thalita Zampirolli

Rovnako ako kolegyňa vyššie, aj brazílska modelka Thalita podstúpila operáciu ešte v pomerne mladom veku, a to v čase, keď mala 18 rokov. Na jej radosť ju v tomto rozhodnutí podporovala celá rodina a jej stará mama dokonca finančne prispela k premene.

  Amiyah Scott

A máme tu aj zástupkyňu afroamerického pôvodu, transgender modelku a make-up umelkyňu Amiyah Scott narodenú v New Yorku v roku 1988. Jej proces premeny na ženu nastal vo veku 17 rokov a operácie sa týkali napríklad pŕs, zadku alebo líc.

Gigi Gorgeous 

Giselle Loren Lazzarato, známejšia pod umeleckým menom Gigi Gorgeous, je kanadská modelka, herečka a internetová osobnosť. Na jej YouTube kanáli ju sleduje a podporuje viac ako 2 500 000 ľudí a okrem toho sa objavila aj v niekoľkých televíznych šou. 

Valentijn de Hingh

Nasledujúca modelka sa dokonca ocitla v dokumentárnom filme, kde sledovali život transgender dieťaťa so všetkými ťažkosťami, ktorým musí čeliť. Natáčalo sa až dlhých 9 rokov a film vyšiel v holandskej televízii v roku 2007. Valentijn podstúpila operáciu tesne pred jeho vydaním. V sedemnástich rokoch mala 180 centimetrov, jej lícne kosti by jej závidela nejedna modelka, a preto netrvalo dlho, kým podpsala zmluvu s modelingovou agentúrou v Amsterdame. Už čoskoro sa ocitla na módnych prehliadkach napríklad v Paríži, jej výška sa napokon zastavila na čísle 186 centimetrov a čakala ju veľká kariéra, čo sa aj neskôr potvrdilo.

  Valentina Sampaio

A na záver aj pomerne čerstvá správa. Ikonický módny časopis Vogue je otvorený mnohým možnostiam a len pred pár dňami sme sa dozvedeli správu, že na obálke tohto magazínu sa po prvýkrát objaví transgender modelka. Tou vyvolenou sa stala Valentina Sampaio z Brazílie, vedľa ktorej sa objavil popisok - "Transgenderová krása: Ako otrasie svetom?".

Späť
Zdieľať
Diskusia