Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. februára 2017, 14:34
Čas čítania 0:00
Jakub Hvozdovič

Fanúšikmi milovaná séria Metal Gear Solid dostane filmové spracovanie, na ktorom sa bude podieľať aj samotný Hideo Kojima

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Režisér nového Konga zastreší príchod legendárneho Snakea.

Hry a ich filmové spracovania. Na túto tému by sme sa mohli baviť dlhé hodiny a pravdepodobne by sme aj tak neprišli na príčinu zlej transformácie epických príbehov na strieborné plátna. Minulosť ale na chvíľu nechajme minulosťou. Uncharted má vraj hotový šialený scenár, Alicia Vikander vyzerá ako keby vypadla z oka Lare Croft, The Division s Jakeom Gyllenhaalom a Jessicou Chastain získal režiséra a mnoho ďalšieho. Žiadna správa vás však nepoteší tak, ako táto. Kultová séria Metal Gear Solid dostane taktiež svoje filmové spracovanie pod taktovkou Jordana Vogt-Robertsa (Kong: Skull Island, The Kings of Summer) a minimálne pri jej scenári stojí aj vizionárska legenda Hideo Kojima. Jedna z najlepších sérií v hernom priemysle vôbec tak má našliapnuté na poriadne nadupaný projekt. V akom štádiu sa zatiaľ nachádza, vysvetlil bradatý režisér v rozhovore s portálom Collider a my sa modlíme, nech mu nadšenie a vášeň nikto nezoberie.

Metal Gear Solid je pre mňa najdôležitejšia a najdokonalejšia séria na svete. Pracovať s Kojimom a jeho tímom na scenári je ako splnený sen a môžete si byť istí, že budem bojovať zubami nechtami, aby to na papieri stálo za to. Veci by sa totiž mohli veľmi ľahko dokašľať a v štúdiu by vznikol ďalší G.I. Joe či Mission: Impossible. O tom MGS jednoducho nie je." Vogt-Roberts následne vysvetlil, prečo je preňho práca s Hideom taká dôležitá. „Toto nie je komiksová postava, ktorá mala behom svojho života 40 spisovateľov. Je to idea a pohľad jedného muža, ktorý počas troch desaťročí úžasne prepojil kultúry a vytvoril niečo ojedinelé." Ďalej prezradil, že už po zhliadnutí prichádzajúceho King Konga budeme vedieť, čo približne máme očakávať. „Ľudia po zhliadnutí Konga budú chápať, čo očakávať od MGS filmu. V istých momentoch to dokáže byť temné a neskutočne seriózne a v ďalších zas odľahčené až bláznivé." 

Fanúšikmi milovaná séria Metal Gear Solid dostane filmové spracovanie, na ktorom sa bude podieľať aj samotný Hideo Kojima
Zdroj: Konami

Reč došla aj na rating. „Samozrejme, že chcem, aby film čo najviac reflektoval hru. Deadpool a Logan dokázali, že aj s menším budgetom (aj keď Logan pracuje s takmer dvojnásobným rozpočtom Deadpoola - pozn. aut.) sa dokázali vydať predlohe autentickou cestou a dostali pre film R-kový rating. Ak to však nafúkneme a budeme potrebovať väčší budget, uprednostníme rating PG-13. Myslím, že ani jedna z ciest nie je pre film vylúčená. Samozrejme. MGS obsahuje pár hyper-brutálnych pasáží, ale všetci vieme, že tie netvoria jeho jadro. To tvorí príbeh a celková filozofia, ktorú jednotlivé postavy reprezentujú. Vyšperkovať túto časť je omnoho podstatnejšie a uprednostním ju pred rozmýšľaním nad ratingom." K príbehu ešte dodal. „Dobrý príbeh je základom všetkého. MGS ho má premyslený, a tak sa musíme prehrabať rokmi príbehov či desiatkami postáv." Na záver ešte raz zdôraznil. „Momentálne nad rozpočtom nerozmýšľam. Alfou a omegou je vytvoriť projekt založený na skvelom príbehu, ktorý bude milovať aj superfanúšik série, aj obyčajný návštevník kina. MGS pre mňa dokonca nie je ani filmom podľa videohry, skôr filmom podľa dokonalých postáv a príbehu vyobrazenom v hre.

Ako sme na začiatku povedali, jeho láska k sérii je nepopierateľná. Je vidieť, že minimálne na papieri to chce mať poriadne premakané a my dúfame, že svoje sľuby naozaj dodrží. Podľa doterajších informácií sa Jordan nehlási zatiaľ k žiadnemu inému projektu a keďže Kong už pomaly putuje do kín, ostáva nám držať mu palce a veriť, že film z univerza Metal Gear Solid je naozaj v dobrých rukách.

Domov
Zdieľať
Diskusia