Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. februára 2017, 19:02
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Škoda Kodiaq je obrovským hitom. Záujem je najmä o najvyššie výbavy, dodacie lehoty pritom presahujú už pol roka

TECH ŠKODA SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Aj napriek tomu, že oficiálny predaj začína až o niekoľko hodín, Škoda eviduje už viac než 3-tisíc reálnych objednávok.

Už pri predstavení novej Škody Kodiaq bolo jasné, že týmto SUV-čkom trafí česká automobilka do čierneho. Nielenže jeho tvary môžeme označiť za veľmi vydarené a atraktívne, vo všeobecnosti ide o typ vozidla, o ktorý je najmä u nás mimoriadny záujem. Ak ho navyše ponúkne automobilka, ktorá má na domácom trhu tak silné meno a zároveň za relatívne málo peňazí dostanete pomerne veľa muziky, predajný úspech bol viac než jednoznačný. Posledné týždne tomu vo výsledku naozaj nasvedčujú, nakoľko o Kodiaq je enormný záujem, paradoxom je pritom hneď niekoľko skutočností. Ako prvé treba podotknúť, že síce bola najväčšia škodovka predstavená už v septembri, jej oficiálne uvedenia na trh a teda spustenie reálneho predaja začína až zajtra, teda 22. februára. Škoda však to dnešného dňa už eviduje toľko objednávok, že niektorí zákazníci sú nútení na svoj automobil čakať viac než pol roka! Navyše, českí predajcovia poukazujú na fakt, že nakoľko predaj spustený nebol a doteraz išlo len o predobjednávky, prakticky väčšina zo všetkých záujemcov Kodiaq ešte naživo ani nevidela, respektíve sa v ňom ani nepreviezli.

Odporúčané
Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom 26. marca 2024, 15:30

Až 7-miestne SUV sa totiž len v týchto dňoch dostáva do jednotlivých showroomov, no napriek tomu už automobilka eviduje viac než 3-tisíc reálnych objednávok. Momentálne dodacie lehoty sa tak pohybujú rádovo v niekoľkých mesiacoch. Okrem iného za to môže aj fakt, že viac ako 90 percent vozidiel sa objednáva v individuálnej konfigurácii. Z doposiaľ vystavených objednávok je ďalej zrejmé, že ľudia kupujú Kodiaq v prevažne najvyššej výbave - najžiadanejšou verziou je SUV s motorom 2,0 TDI, výkonom 140 kW / 190 koní, pohonom všetkých štyroch kolies a výbavou Style. Cenové relácie takto vybaveného modelu sa môžu ľahko dostať až na úroveň viac ako 40-tisíc €. Základné vyhotovenie na našom trhu štartuje s cenovkou od 25-tisíc €. Ako informujú predajcovia v Česku, kupujúcimi sú prevažne muži a firmy. Preferujú drahšiu výbavu - plne LED-kové svetlá či kožené poťahy, najčastejšie si vyberajú sivú metalízu. Napríklad v Karlovarskom kraji sú pre najlepšie vybavené verzie so stupňom výbavy Style dodacie lehoty najdlhšie - zatiaľ čo Kodiaq v najnižšej a strednej výbave sú importéri schopní dodať za sedem až deväť týždňov od vystavenia objednávky, na model Style sa čaká približne až 33 týždňov. Obdobný záujem zažila Škoda pri predstavení najnovšej generácie modelu Superb. Je teda zrejmé, že Škoda už dávno nie je o malých a lacných automobiloch a medzičasom si automobilka (pod krídlami VW) buduje čoraz lepšie a hodnotnejšie meno.

Späť
Zdieľať
Diskusia