Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. februára 2017, 11:00
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Ak im každý deň neprinesie vodu, zvieratá kvôli suchu zomrú. Afričan Patrick nemohol dopustiť, aby nevinné stvorenia trpeli

ZAUJÍMAVOSTI ZVIERACIA RÍŠA
Uložiť Uložené

Patrick zvieratá jednoducho miluje.

Globálne otepľovanie možno na vlastnej koži nepocituješ, ale to neznamená, že v skutočnosti neexistuje. Vedel by ti o tom porozprávať aj Afričan Patrick Kilonzo Mwalua z Kene, ktorý si pred pár mesiacmi uvedomil, že ak sa o zvieratá v národnom parku Tsavo West nepostará sám, budú trpieť a nakoniec možno aj zomrú. Patrick pracuje ako farmár a keďže sa v oblasti celkom vyzná, jedného dňa sa vydal ku diere, ktorá bola väčšinou plná vody, lenže v tejto oblasti Kene v poslednom čase nepadla ani jedna dažďová kvapka, a tak sa Patrick rozhodol zobrať cisternu s čistou vodou a každý deň strávi za volantom niekoľko hodín, aby zvieratám poskytol životodárnu tekutinu. Vraj ho najviac teší to, že si zvieratá už na jeho prítomnosť zvykli a minule ho dokonca pri vyschnutej diere čakalo stádo zebier či dospelé antilopy, ktoré ani len nevydržali do jeho odchodu a do pitia vody sa pustili hneď po jej vyliatí. Nebyť dobrosrdečného farmára s obrovskou láskou k prírode, tieto vzácne zvery by tu už možno neboli.

Späť
Zdieľať
Diskusia