Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. februára 2017, 10:56
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Miesto dvoch kolies štyri vrtule. Ruský startup zhotovil fungujúci hoverbike, vďaka ktorému si zalietame

TECH RUSKO STARTUP
Uložiť Uložené

Budúcnosť je vo vzduchu.

Ak si niekto nevie predstaviť, akoby vyzeral hybrid medzi klasickou motorkou a lietajúcim dronom, tak mu jedinečné dielo šikovných ruských inžinierov teraz určite pomôže. O čom je teda reč? Bavíme sa tu o takzvanom hoverbiku, alebo inými slovami lietajúcom stroji, prostredníctvom ktorého sa vieme priamo vzdušnou čiarou presunúť z jedného miesta na druhé. Tentokrát však nezostaneme iba pri teóriách. Startup Hoversurf totiž predviedol fungujúci prototyp a všetko je, samozrejme, zdokumentované na autentickom videu

Hoverbike Scorpion-3 ponúka dva ovládacie režimy - jeden funguje automaticky a druhý zase reaguje na pokyny toho, kto na futuristickom dopravnom prostriedku momentálne sedí a kto ho manuálne riadi. Výrobca z Ruska, ktorý nám niečo podobné ukázal v polovici minulého roka, mu v rámci bezpečnosti integroval špeciálny systém ako prevenciu pred tvrdým pádom alebo nárazom. Systém neustále sleduje aktuálnu rýchlosť či výšku hoverbiku, aby mohol spoľahlivo a včas vyhodnotiť potrebu zasiahnuť do manuálneho riadenia, čím predídeme ako nemalej fyzickej škode, tak aj potenciálnym zraneniam. 

Späť
Zdieľať
Diskusia