Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. februára 2017, 20:40
Čas čítania 0:00
johnnybravo

PewDiePie zareagoval na obvinenia z antisemitizmu a pokračuje v boji proti médiám. Odkazuje im, že oni v skutočnosti propagujú nenávisť

ZAUJÍMAVOSTI YOUTUBE
Uložiť Uložené

Honba na čarodejnice ovládla Youtube.

Včera na internete vypukol škandál, ktorý síce žiadnym spôsobom neovplyvňuje tvoj každodenný život, ale ak si bol niekedy na Youtube, potom si určite postrehol tvorbu švédskeho tvorcu vystupujúceho pod prezývkou PewDiePie. V posledných mesiacoch sa PewDiePie začal viac sústreďovať na humorné komentovanie rôznych situácií a hranie hier presunul do úzadia, čo ho prakticky stálo kontrakt s Disney aj šou od Youtube. Periodikum The Wall Street Journal v jeho videách za posledných niekoľko mesiacov objavilo až deväť indícií, ktoré z neho majú robiť človeka podporujúceho antisemitizmus a vykresľovať ho ako nacistu. Felix bol spočiatku ticho, lenže napokon sa rozhodol prehovoriť a nahral video, kde sa k celej kauze vyjadril.

Myslí si, že tradičné médiá sa boja tvorcov z Youtube či ďalších internetových osobností, a tak sa ich snažia zdiskreditovať a zbaviť vplyvu. V mnohých videách, odkiaľ boli jeho prejavy antisemitizmu zobraté, doslova kritizoval médiá za to, ako vedia ignorovať kontext a vybrať si z videa presne to, čo sa im práve hodí. PewDiePie potom uznal, že jeho pokus o vtip prostredníctvom stránky Fiverr bol hlúpy a ľudí mohol uraziť, čo si teraz uvedomuje a bude si dávať pozor, aby sa to už viac nestalo. Podľa jeho názoru propagujú nenávisť práve médiá, ktoré radšej riešia hlúpe vtipy v jeho videách namiesto toho, aby sa pozreli okolo seba a začala sa snažiť o zlepšenie stavu našej spoločnosti. Celá situácia dojala Felixa až k slzám, ale aj tak nezabudol poslať novinám The Wall Street Journal jasný odkaz: "I'm still here and I'm still making videos. Try again, motherfuckers.", čo by sa dalo preložiť ako: "Stále som tu a stále tvorím videá. Skúste to znovu, vy*ebanci."

Späť
Zdieľať
Diskusia