Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. februára 2017, 9:58
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Jaromír Jágr si k 45. narodeninám doprial špeciálny darček. Ako druhý v histórii NHL prekonal hranicu 1900 kanadských bodov

ŠPORT JAROMÍR JÁGR
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Hokejová legenda má ešte stále dostatok síl a energie a je jasným dôkazom toho, že vek je len číslo.

Jaromír Jágr je už niekoľko dlhých rokov hokejovým fenoménom, avšak jeho úspech nestojí len na prirodzenom talente, ale aj odhodlaní, keďže mal vždy vo zvyku trénovať o niečo dlhšie a tvrdšie ako jeho spoluhráči. Aj táto skutočnosť mala očividne svoj význam a Jarda sa dokáže aj vo svojich 45 rokoch prehánať ľadom najprestížnejšej hokejovej ligy sveta ako mladík. S pribúdajúcim vekom narastá aj počet dosiahnutých míľnikov a rekordov, čo je pri jeho produktivite pochopiteľné. Rodák z Kladna debutoval v NHL v roku 1990 a už rok na to sa tešil zo zisku Stanley Cupu. Odvtedy zaznamenal množstvo iných úspechov a dnes po viac než 26 rokoch sa teší zo svojho 1900. kanadského bodu.

Túto hranicu sa pred ním podarilo dosiahnuť len jedinému jeho kolegovi a vy už asi viete, že ním bol Wayne Gretzky ktorému sa počítadlo zastavilo na hranici 2857 bodov. Jágr má teda k dnešnému dňu na konte 1684 zápasov, 759 gólov, 1141 asistencií a s najväčšou pravdepodobnosťou sa zopár dlhých rokov niečo podobné nezopakuje, keďže najbližšie je spomedzi aktívnych hráčov Joe Thornton s 1379 bodmi. Dosiahnutie tejto hranice zároveň prišlo v deň, kedy Jarda oslavoval svoje 45. narodeniny, no a krajší darček si už hádam ani nevedel predstaviť. Gratulujeme!


Späť
Zdieľať
Diskusia