Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. februára 2017, 22:45
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Vodič Tesly zrejme zachránil život šoférovi priamo na diaľnici. Nechal ho do seba naraziť, lebo za volantom zostal v bezvedomí

ZAUJÍMAVOSTI TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Riskantné, ale pravdepodobne správne rozhodnutie.

Na diaľnici sa vodiči musia správať zodpovedne, dávať si pozor na bezpečný odstup a najmä sledovať svoje okolie. Dvojnásobne to platí na niektorých úsekoch nemeckej diaľnice, kde neexistuje maximálna povolená rýchlosť a jeden vodič neďaleko Mníchova by mohol o dávaní pozor na diaľnici možno aj prednášať. Pri spomínanom meste sa pokojne viezol vo svojej Tesle, keď pred sebou zbadal Volkswagen Passat nekontrolovateľne prechádzajúci z pruhu do pruhu, ktorý dokonca občas vrazil aj do zvodidiel.

Vodič Tesly preto rýchlo zavolal hasičov a potom sa rozhodol podniknúť riskantný krok. Predbehol Passat v pravom pruhu, potom sa opatrne zaradil pred neho a pomaličky spomaľoval, aby mohol Volkswagen vraziť do jeho zadného nárazníka a potom sa pokúsil zastaviť úplne. Nakoniec sa mu to podarilo, aj keď išlo o mimoriadne nebezpečný krok na diaľnici pri plnej premávke, avšak keby to neurobil, možno by vodič Passatu dopadol horšie. Špekuluje sa o tom, že vodič dostal mŕtvicu a upadol do bezvedomia, takže nebyť duchaplného zákroku muža v Tesle, škoda by určite bola vyššia ako 10-tisíc eur na oboch autách. Elon Musk sa už dokonca vyjadril, že náklady na opravu tejto Tesly zaplatí samotná automobilka.

Späť
Zdieľať
Diskusia