Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. februára 2017, 15:37
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Šokujúci prípad z Česka. O vzácne SLR sa bijú tri strany, no už 6 rokov chátra pod holým nebom

TECH MERCEDES-BENZ
Uložiť Uložené

Začarovaný kruh v Prahe nemá konca ani po dlhých rokoch.

Mercedes-Benz SLR McLaren patrí rozhodne medzi to najexkluzívnejšie, čo nemecká prémiová automobilka (v spolupráci s Britmi) stvorila. Od roku 2003, kedy začala osemročná produkcia, bolo vyrobených len pár tisíc kusov, ktorých cenovka sa v tých časoch pohybovala na úrovni od približne 450-tisíc €. Pod jeho dlhočíznou kapotou buble 5,4-litrová V8-čka s výkonom 460 kW / 626 koní. Takúto špecialitku nájdeme relatívne početne zastúpenú aj u nás, nehovoriac o susednom Česku. V spojení s SLR-kom sa však viaže u našich západných susedov skutočne šokujúci prípad jedného z tamojších exemplárov. V Prahe totiž už dlhých šesť rokov pod holým nebom na odľahlom parkovisku chátra biele SLR s českými značkami. Nejde pritom o žiadne zabudnuté vozidlo bez majiteľa, práve naopak, o jeho minulosti sa hovorí dodnes a zálusk si na neho robí hneď viacero strán. Nasledujúci "príbeh" nevieme s istotou označiť za úplne pravdivý, v každom prípade, viaceré informácie a skutočnosti nasvedčujú, že veci sa majú nasledovne.

Odporúčané
Mercedes-AMG predstavil svoje športové SUV v novej hybridnej verzii, ktorá sľubuje vyšší výkon a nižšiu spotrebu Mercedes-AMG predstavil svoje športové SUV v novej hybridnej verzii, ktorá sľubuje vyšší výkon a nižšiu spotrebu 24. októbra 2023, 15:30

Vozidlo sa do Českej republiky dostalo ako jazdený automobil, ktorý kúpil známy český futbalista pre svoju partnerku. Krátko na to, ako jeho polovička pri ňom zapózovala a fotografiu uverejnila na internete, sa záber mal dostať až k osobe, ktorá takýto superšport vlastnila, no medzičasom jej bol odcudzený. Podľa bližšieho skúmania a pátrania po pôvode a danej špecifikácii sa napokon (údajne) zistilo, že prvý majiteľ sa nemýlil a naozaj išlo o jemu ukradnutý exemplár. To, že by sa do krádeže mal priamo zapliesť český športovec sa nepotvrdilo, pravdou ale ostáva, že nepriamo jej súčasťou naozaj bohužiaľ bol. Kúpiť kradnutý automobil nie je v dnešnej dobe nič nezvyčajné, no o to horšie, keď sa to dozviete až časom a chcú vám ho zobrať. Niečo také postihlo aj verejne známeho Čecha, a to už v roku 2011, nakoľko sa o celý prípad začali pochopiteľne zaujímať české úrady a polícia, ktorá voz zadržala. Ak si ale myslíte, že tým pádom došlo aj k vysvetleniu a vyriešeniu, mýlite sa.

Šokujúci prípad z Česka. O vzácne SLR sa bijú tri strany, no už 6 rokov chátra pod holým nebom
Zdroj: www.facebook.com

Ubehlo dlhých 6 rokov, no prípad nebol do dnešného dňa uzavretý. Za normálnych okolnosti políciou zabavené vozidlo zväčša putuje k majiteľovi, ktorému bolo ukradnuté, lenže v tomto prípade mimoriadne vzácny Mercedes-Benz SLR McLaren zarastá trávou a čelí rôznym klimatickým zmenám, keďže už niekoľko rokov chátra na opustenom nekrytom parkovisku. Problémom je totiž história vozidla - prvotný majiteľ si túto exkluzivitku zaobstaral na leasing, čím sa vo výsledku dostávame do akéhosi začarovaného kruhu s tromi zainteresovanými stranami, ktoré nechcú prísť o "svoj" majetok. Okrem prvého a druhého majiteľa do hry tým pádom vstupuje aj leasingová spoločnosť, no a vyzerá to tak, že doteraz sa nenašlo riešenie, ako a v koho prospech prípad uzavrieť. V najväčšom profite je nepochybne osoba, ktorá stojí za krádežou, prekvapivé ale je, že doteraz sa k nej očividne dostať nepodarilo, a to aj napriek tomu, že sa nebavíme o nejakej bežnej oktávke.

Mohlo by sa zdať, že tam, kde sa traja "bijú", vyhráva ten štvrtý, teda česká polícia. Tá síce vozidlo zabavila, no nielenže oň nemá záujem, ale ani sa o neho svedomito nestará. Podstatou je, že zatiaľ čo už niekoľko rokov prebieha neúspešné riešenie celej kauzy, najviac na to dopláca samotné auto. Jeho trhová cena sa v dnešnej dobe veľmi nelíši od tej cenníkovej, SLR-ko za niekoľko stotisíc € je však doslova opustené a odkázané na osud. Svedčia o tom aj najnovšie zábery, ktoré pochádzajú z dieľne českého magazínu ProDriver.

Späť
Zdieľať
Diskusia