Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. februára 2017, 11:11
Čas čítania 0:00
Samuel Majdek

Kam na výšku #3: Bavia ťa počítače či veda? Takto vyzerá štúdium informatiky na STU a ďalších vedných odborov na Matfyze

REFRESHER
Uložiť Uložené

Prístroje za milióny eur, skvelá atmosféra a dotyk s budúcnosťou. Aj také môže byť štúdium na slovenských vysokých školách.

Maturita sa nezadržateľne blíži a ty si sa stále nerozhodol, kam na výšku? Alebo či sa vôbec na tú výšku prihlásiť? Tak si na správnom mieste. Či už rozmýšľaš nad športovým zameraním, medicínou, informatikou, právom alebo ekonómiou, náš nový seriál Kam na výšku je tu práve pre teba.

Nahliadni vďaka nášmu moderátorovi Šajmovi do útrob najznámejších slovenských vysokých škôl a vypočuj si názory študentov, ktorí tu študujú. Možno ti práve oni pomôžu pri ťažkom rozhodovaní, ktoré ovplyvní tvoju budúcnosť.

V dnešnej časti si predstavíme dve vysoké školy a to konkrétne Fakultu matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského v Bratislave a Fakultu informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity. Nakoľko žijeme v digitálnej dobe, štúdium IT sa stáva čoraz viac populárnym a obidve školy tak majú svojim uchádzačom čo ponúknuť.

Ako teda vyzerá štúdium na týchto školách? Sú skúšky naozaj také ťažké? A koľko uchádzačov sú školy schopné prijať? To sa dozvieš v našich reportážach priamo od aktuálnych študentov, ktorých sme vyspovedali. A nezabúdaj, čas na podanie prihlášok sa kráti.

Fakulta informatiky a informačných technológií STU

Fakulta matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského

Domov
Zdieľať
Diskusia