Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. februára 2017, 8:50
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Žena po záchvate stratila pamäť a potom sa znovu zaľúbila do svojho priateľa. Najskôr ho neznášala, ale napokon mu (opäť) podľahla

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Príbeh ako z romantického filmu.

V roku 2004 sa na strieborné plátna dostala romantická komédia s názvom 50x a stále po prvý raz, v ktorej musel Adam Sandler každučký deň odznovu bojovať o srdce Drew Barrymore. Film sa vtedy stretol s rozporuplnými hodnoteniami, ale koncept to bol jednoznačne zaujímavý. Napriek tomu by ho nikto z nás nechcel zažiť na vlastnej koži, pretože čo i len nepatrná strata pamäte musí byť strašidelná. Jessica Sharman však nemusela žiť vo filme, aby si kompletnou stratou pamäti prešla na vlastnej koži. Jessica celý život trpela epileptickými záchvatmi, ktoré síce boli nepríjemné a náhle, lenže nikdy predtým nezasiahli jej pamäť. Zmenilo sa to minulý marec, keď spoločne so svojím priateľom Richardom cestovala vlakom a odrazu dostala záchvat, po ktorom ju Richard opatrne musel vyniesť z vlaku von, zavolať jej rodičov a najmä upokojiť. Záchvat našťastie po chvíli prešiel, avšak Jessica akoby sa s ním stratila. Keď dorazili jej rodičia, nespoznávala ich a nepomáhalo žiadne presviedčanie. Nespoznávala ani svojho priateľa, s ktorým chodila viac než sedem mesiacov a lekári na druhý deň potvrdili, že Jessica trpí amnéziou a je možné, že sa jej kompletná pamäť už nikdy nevráti.

Zložité životné obdobie jej pomáhal Richard prekonať aj napriek tomu, že sa ho spočiatku bála a odmietala s ním zostávať v jednej miestnosti osamote. Netušila, čo je to za človeka a keď sa trochu naučila dôverovať svojim rodičom, Richard jej opätovnú dôveru získaval len veľmi ťažko. Dnes hovorí, že ho vtedy doslova neznášala a rozmýšľala, že by sa s ním nadobro rozišla, pretože jej prišiel strašidelný, ale napokon sa mu ju podarilo presvedčiť, aby mu dala šancu. Richard ju začal brávať na miesta, kde spolu prežili tie najkrajšie chvíle a ľady sa postupne, krôčik po krôčiku, lámali. Rozprával jej o tom, kam spoločne cestovali, zdieľal s ňou aj tie najmenšie detaily a Jessica priznáva, že aj keď si nepamätá moment, kedy sa do Richarda zamilovala po prvýkrát, ten druhý jej už nikto nezoberie. Jessica dostala od života poriadnu ranu, avšak dnes sa naučila všetky každodenné činnosti robiť úplne odznova a pokračuje vo svojom obyčajnom živote spoločne s Richardom. O svoju najväčšiu lásku sa predsa len oplatí bojovať a nezáleží na tom, či si ťa pamätá, nepamätá alebo rovno nenávidí.

Domov
Zdieľať
Diskusia