Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. februára 2017, 21:05
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Extrémny Mercedes-Maybach G 650 Landaulet je najexkluzívnejší automobil bez strechy na svete!

TECH MERCEDES-BENZ MERCEDES-MAYBACH TRIEDA G
Uložiť Uložené

Novinka z dieľne podznačky Mercedes-Maybach šokuje hneď vo viacerých smeroch.

Len minulý tyždeň sme vás informovali, že stále pomerne nová podznačka Mercedes-Maybach prináša svoje ďalšie ovocie. Teda, v tom čase išlo "len" o únik informácií, dozvedeli sme sa však prakticky všetko podstatné a rovnako tak sme nové monštrum uvideli na prvých (neoficiálnych) fotografiách. Dnešným dňom sa ale sťahuje pomyselná plachta a extrémny Mercedes-Maybach G 650 Landaulet spoznávame aj oficiálnou cestou, podloženou všetkými parametrami a sadou fotografií. Zopakujme si tak všetko podstatné. Ako prvé treba vypichnúť pohonné ústrojenstvo, ktoré tvorí kráľovská 6-litrová V12-ka biturbo s výkonom až 463 kW / 630 koní a 1000 N.m! Poháňané sú pochopiteľne všetky štyri kolesá a pokiaľ ide o prevodovku, tú zastupuje známy 7-stupňový automat. Ešte podstatnejšia je ale karoséria - rázvor náprav bol natiahnutý až na úroveň 3428 milimetrov, čím sa vo výsledku dostávame na celkovú dĺžku až 5345 milimetrov. Po vzore modelov G 63 AMG 6×6 a G 500 4×4² sú aj tu prítomné portálové nápravy s 22" diskami a pneumatikami o rozmeroch 325/55 R 22. Svetlá výška tohto monštra je teda opäť takmer pol metra.

Odporúčané
Mercedes-AMG predstavil svoje športové SUV v novej hybridnej verzii, ktorá sľubuje vyšší výkon a nižšiu spotrebu Mercedes-AMG predstavil svoje športové SUV v novej hybridnej verzii, ktorá sľubuje vyšší výkon a nižšiu spotrebu 24. októbra 2023, 15:30

Podstatou tohto vyhotovenia je ale zadná časť - druhý pár dverí sa predĺžil o niekoľko centimetrov, pričom miesto klasickej "lavice" sa smerom ku koncu vozidla nasťahovali dve sedadlá kreslá, nad ktorými je možné zložiť plátenú strechu. Tá ma odkazovať na Maybach 62 S Landaulet, teda špecialitku, ktorá disponovala otvorenou strechou. Koncové C-stĺpiky tak nahradila sťahovacia strecha, no a pribudol aj upravený panel s rezervným kolesom. Zadný ultra-luxusný salónik počíta s pohodlnými sedadlami, ktoré je možné polohovať v širokom spektre, navyše asi nikoho neprekvapí, keď dodáme, že súčasťou výbavy je aj hneď niekoľko masážnych funkcii. Súkromie pre túto dvojicu pasažierov dodáva výsuvná deliaca stena, o komfort sa pre zmenu stará o približne 60 centimetrov viac priestoru na nohy, ale aj dvojica 10" TFT displejov. Teraz už vieme, že skutočne vznikne len 99 kusov, no a aj napriek tomu, že Mercedes doteraz oficiálne nezverejnil cenové relácie, podľa zákulisných informácií je už potvrdené, že G 650-ka bude stáť minimálne 630-tisíc € bez DPH! V konečnom dôsledku tak ide o väčšiu exkluzivitku než predošlá 6×6-ka, ba čo viac, automobilka pri predstavení tvrdí, že Mercedes-Maybach G 650 Landaulet je vôbec najexkluzívnejším automobilom bez strechy na svete.

Späť
Zdieľať
Diskusia