Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. februára 2017, 12:58
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Kevin Smith sa vracia ku koreňom. Kultová dvojka Jay and Silent Bob dostane ďalší film

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Dokáže Kevin, že na to stále má?

Kevin Smith je určite nesmierne talentovaný režisér a scenárista. Doručil nám pecky, ako Clerks, Mallrats alebo Dogma. Ale čo si budeme nahovárať: v poslednej dobe jeho filmy za veľa nestoja. Hororový Red State ešte celkom ušiel, ale zúfalo nudná buddy komédia Cop Out, mizerný Tusk a doslova katastrofálna komédia Yoga Hosers už boli jasným signálom, že tu niečo nehrá. A fanúšikovia mu to samozrejme dali zožrať, keďže spomínané fláky si po finančnej stránke viedli veľmi biedne. Začali sa množiť hlasy, aby sa Kevin vrátil späť do svojho univerza View Askewniverse a ostal pri tom, čo mu ide najlepšie. Sám Smith sa snažil o comeback tretím dielom Clerks a dvojkou Mallrats (v podobe seriálu), ale ani jeden projekt sa nepodarilo dotiahnuť do konca. Smith navyše nedisponuje právami, takže si so svojimi postavami nemôže robiť, čo chce. Až na jednu výnimku. A tou je nezabudnuteľná dvojka Jay (Jason Mewes) a Silent Bob (sám Kevin Smith), ktorá k nám dorazí vo svojom druhom filme.

Kevin Smith sa vracia ku koreňom. Kultová dvojka Jay and Silent Bob dostane ďalší film
Zdroj: Dimension Films/Miramax

Títo podarení díleri trávy sa objavili v každom Smithovom diele z univerza View Askewniverse a v roku 2001 dostali vlastný film Jay and Silent Bob Strike Back. Titulní hrdinovia sa vtedy vydali do Hollywoodu, aby sabotovali adaptáciu komiksového príbehu o ich živote s názvom Bluntman & Chronic. Išlo o podarenú satiru, kde si Smith a jeho slávni kamoši (napríklad Ben Affleck, Matt Damon, Gus Van Sant či Carrie Fisher) uťahovali zo seba aj z celej mašinérie Hollywoodu. A presne v podobnom duchu by sa mal niesť aj pripravovaný druhý diel pomenovaný Jay and Silent Bob Reboot. Kevin Smith poznamenal, že už pri písaní scenára sa dobre bavil. 

„Jay a Silent Bob sa opäť vrátia do Hollywoodu, aby zabránili rebootu starého filmu Bluntman & Chronic,“ prezradil. Je to srandovná satira, ktorá si robí žarty z filmového biznisu a z jeho súčasnej posadnutosti rebootmi. Opäť sa môžeme tešiť aj na hviezdne cameá slávnych hercov. Režisér napokon dodal, že zástupcovia Miramaxu na jeho scenár kývli, takže natáčať by sa mohlo začať už v lete. Snáď to tentokrát všetko klapne a Kevin nám s plnou parádou dokáže, že ešte nepatrí do režisérskeho dôchodku. 

Kevin Smith sa vracia ku koreňom. Kultová dvojka Jay and Silent Bob dostane ďalší film
Zdroj: Dimension Films/Miramax
Domov
Zdieľať
Diskusia