Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. februára 2017, 15:05
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Maličký šimpanz zúfalo plakal a žobral, aby mu ľudia pomohli. Žil bez jedla či vody uväznený v dome dedinčana z Konga

ZAUJÍMAVOSTI AFRIKA
Uložiť Uložené

Mado je dnes už v bezpečí organizácie zachraňujúcej zvieratá.

Množstvo afrických krajín sa ľuďom spája s divokými zvieratami, a tak by to aj malo zostať. V Konžskej demokratickej republike sa nedávno odohral príbeh, kde sa takéto divoké zviera stalo obeťou útoku pytliakov a aj keď to maličká samica šimpanza prežila, jej matku usmrtili a ona putovala do domu miestneho obyvateľa, čo sa spočiatku zdalo byť skvelým riešením, ale pravda bola iná. Dedinčan sa síce potešil, že bude chovať šimpanza, avšak onedlho vysvitlo, že svojmu novému domácemu miláčikovi nedáva poriadne najesť a dokonca mu na krk zavesil retiazku. Kvôli hrozivým životným podmienkam začala šimpanzovi vypadávať srsť, jeho horné končatiny boli spolovice úplne hladké a keby nebolo ďalších dedinčanov so štipkou empatie, toto vzácne zviera by možno aj zomrelo.

Maličký šimpanz zúfalo plakal a žobral, aby mu ľudia pomohli. Žil bez jedla či vody uväznený v dome dedinčana z Konga
Zdroj: Lwiro

Samica šimpanza menom Mado sa z času na čas prechádzala po uliciach dediny, v ktorej bola prakticky uväznená a keď si ľudia všimli retiazku na krku, zúfalý pohľad a neustále naťahovanie horných končatín s vierou, že jej niekto pomôže, rozhodli sa zavolať organizáciu venujúcu sa záchrane zvierat. Organizácia s názvom Centre de Rehabilitation de Primates de Lwiro onedlho skutočne dorazila, šimpanza odobrala z dočasného domova a potom mu v prispôsobených podmienkach venovali toľko lásky, jedla a dobrej atmosféry, že sa z Mado pomaly stáva zdravý a veselý šimpanz.

 Mado je už našťastie v bezpečí

Späť
Zdieľať
Diskusia