Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. februára 2017, 11:41
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Virtuálnej realite kraľuje Samsung. V roku 2016 mal pod palcom až cez 70 percent trhu s headsetmi

TECH SAMSUNG VIRTUÁLNA REALITA
Uložiť Uložené

Niekto si zrejme zaistil ružovú budúcnosť.

Tak, ako sme zažili boom smartfónov, zažijeme aj boom VR headsetov, ktoré zoberú svojich používateľov do pohlcujúceho sveta virtuálnej reality. Mnohí výrobcovia spotrebnej elektroniky si preto chcú už teraz čo najrýchlejšie nahrabať čo najväčší trhový podiel, aby si tak zabezpečili pevné miesto v čerstvom spotrebiteľskom segmente. Snaží sa o to ako značka HTC, Sony, tak aj Samsung. A ako dnes vieme, práve jemu sa počas uplynulého roka celkom darilo. Tech web phonearena.com totiž píše, že juhokórejskému gigantovi patrilo v 2016 slušných 70 percent trhu, za čo môže vďačiť pomerne dostupnému kúsku Gear VR, do ktorého je potrebné vložiť niektorý z kompatibilných smartfónov. 

Graf nižšie nám dáva ako taký prehľad o minuloročnej situácii na spotrebiteľskom trhu s virtuálnou realitou. Najväčšiu časť si pripísal Samsung, hneď za ním nasleduje japonská špička Sony a na treťom mieste sa uchytilo taiwanské High Tech Computer. Do rebríčka bolo navyše zaradené aj zariadenie Daydream View od Googlu, ktoré ale na druhú stranu vyžaduje softvérovú podporu nachádzajú sa v novom operačnom systéme Android vo verzii 7.1 Nougat, čiže musíme vlastniť niektorých z novších mobilných telefónov. Celkovo sa predalo viac ako 6 miliónov headsetov v hodnote 1,8 miliardy amerických dolárov.

 
Domov
Zdieľať
Diskusia