Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. februára 2017, 9:13
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Lepšie fotoaparáty, odolnosť voči vode aj elegantnejší šmrnc. Samsung prináša vynovený Galaxy A3 a Galaxy A5

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Dva nové smartfóny, ktoré nevyprázdnia tvoju peňaženku.

Aby mohla stredná trieda inteligentných mobilných telefónov v tejto dobe uspieť, výrobcovia ju musia okoreniť vizuálne príťažlivým dizajnom a kombináciou prémiových materiálov, ktorými nahradia lacno vyzerajúci plast. Preferencie používateľov sa posledné mesiace totiž výrazne zmenili. Už ich nezaujímajú iba čo najlepšie čísla v zozname technických špecifikácií, miesto ktorých dávajú čoraz väčší priestor prevedeniu tela či jeho vzhľadu. Hľadajú teda presne to isté, čo ponúka vynovená dvojica od Samsungu. Tú tvorí 4,7-palcový model Galaxy A3 a mierne rozmernejšia aj lepšie vybavená verzia Galaxy A5 s 5,2-palcovým displejom. V čom sa však obe Android novinky líšia od minuloročnej generácie a aké špecialitky so sebou prinášajú?

Lepšie fotoaparáty, odolnosť voči vode aj elegantnejší šmrnc. Samsung prináša vynovený Galaxy A3 a Galaxy A5
Zdroj: Samsung

V prvom rade treba zdôrazniť prítomnosť utesnenej konštrukcie pozostávajúcej z dvoch kusov ochranného skla Gorilla Glass a precízne opracovaného hliníkového rámiku. Samsung spomína označenie IP68, čo znamená, že smartfónom nebude prekážať ani 30-minútové ponorenie do 1,5 metrovej hĺbky pod hladinou, pričom si tiež hravo poradia s drobnými zrniečkami piesku. Rovnakou úrovňou ochrany navyše disponuje aj súčasná vlajková loď Galaxy S7. Pokiaľ by sme sa mali baviť o zmenách v dizajne, tak krivky dostali oblejšie tvary a výrobca spomína okrem iného i trojrozmerný tvar zadného skla, takže nám smartfóny po novom sadnú do dlane ešte lepšie ako naposledy. Na výber sú tentokrát až štyri farby - čierna, zlatá, modrá a ružová.

Odporúčané
Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko 18. januára 2024, 14:30

Uhlopriečka, typ zobrazovacej technológie a rozlíšenie panelov zostalo zachované. Menší Galaxy A3 ponúka AMOLED displej v HD a Galaxy A5 to isté, avšak v jemnejšom Full HD. O výkon sa stará čipset Exynos (7880 a 7870), za ktorým stoja inžinieri zo Samsungu, a rozlíšenie hlavného fotoaparátu prešlo zmenou iba pri 5,2-palcovom kúsku. Pôvodných 13 megapixelov narástlo na 16 a pri prednom sa z 5 megapixelov stalo opäť 16. Rovnako treba spomenúť zmenu zaužívaného microUSB portu za modernejší typ C s obojstranným tvarom, takže v zlých svetelných podmienkach už trafíme tú správnu polohu konektora na 100 percent. Kapacita batérie narástla z 2 300 na 2 350 mAh a z 2 900 na rovných 3 000 mAh. Ako je teda možné vidieť, juhokórejský gigant si dal záležať na viacerých strategických oblastiach hardvérovej výbavy, ktorú tvorí i slot pre microSD karty do 256 GB alebo väčšie interné úložisko či operačná pamäť RAM. 

Späť
Zdieľať
Diskusia