Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. februára 2017, 11:03
Čas čítania 0:00
Tamara S.

Čičmany a s nimi aj kúsok slovenskej kultúry sa vďaka fotografovi Michalovi Pudelkovi nachádzajú na stránkach prestížneho Vogue

VOGUE
Uložiť Uložené

Slovenskú krásu zachytenú na vydarených záberoch obdivujú až v ďalekom Japonsku.

Celosvetovo známy slovenský fotograf Michal Pudelka, ktorého jedinečný štýl fotografovania mu okrem iného priniesol aj možnosť nafotiť kampane pre módny dom Valentino, sa tentokrát postaral o niekoľko strán v marcovom vydaní magazínu Vogue Japan. Takýto úspech nás môže potešiť o to viac, že na vydarených záberoch sa nachádza naša krajina a dokonca aj naše modelky. V editoriáli s folklórnou tematikou budú Japonci obdivovať slovenskú klasiku, a teda malebnú obec Čičmany so svojimi jedinečnými drevenicami a modelky z našich končín odeté do šiat s prvkami tradičných krojov, aké sa kedysi na našom území nosili a dodnes sú neodmysliteľnou súčasťou našej kultúry.

Na fotografiách módnej story s príznačným názvom It takes a Village môžeme nájsť Barboru Podzimkovú, Evu Klímkovú, Barboru Bruškovú, Líviu Szczygieľovú, Annu Piskořovú a Alicu Niedelskú, teda tri Slovenky a tri Češky z agentúry Elite. Dievčatá v efektných odevoch a s vlasmi zapletenými do klasických vrkočov si pred objektívom vyskúšali život na slovenskej dedine a kolektívne činnosti, ktoré k nemu bezpochyby patrili a poniektoré patria aj dnes. O ich styling sa postarala Talianka Aurora Sansone a slovenský stylista Alexander Lindov a zaujímavosťou je, že fotograf Michal si všetky zábery najskôr predkreslil a pri svojej práci nepoužíva retušovanie.

Odporúčané
Do výzvy #VogueCouchCouture sa mohol zapojiť každý. Módny magazín zverejnil najlepšie DIY modely pretvorené z prehliadkových mól Do výzvy #VogueCouchCouture sa mohol zapojiť každý. Módny magazín zverejnil najlepšie DIY modely pretvorené z prehliadkových mól 16. februára 2021, 16:40

"Môj sen sa stal skutočnosťou! Je to úžasné. Nikdy som nebola taká hrdá a poctená tým, že budem fotografovaná pre Vogue Japan blízko miesta, kde som sa narodila a vyrástla. Ďakujem veľmi pekne," na svojom Instagrame sa vyjadrila Barbora Brušková a my veríme, že rovnaké nadšenie z tohto jedinečného počinu zdieľate aj vy.

Domov
Zdieľať
Diskusia