Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. februára 2017, 14:38
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Nie, toto nie je nový armádny špeciál, ale 608-koňové Bentley Bentayga v brutálnej úprave od Startechu

TECH BENTAYGA BENTLEY BRABUS TUNING
Uložiť Uložené

Luxusné SUV-čko dostalo tmavo zelený kabát Verdant Green a masívny bodykit.

Mohlo by sa zdať, že Bantayga nepatrí medzi tie najobľúbenejšie modely značky Bentley, najmä teda ak uvažujeme, že jej príchod nebol prijatý veruže najlepšie. Jednak ide o vozidlo, ktoré nezapadá úplne do filozofie a portfólia značky, také Porsche je ale jasným príkladom toho, že silné SUV-čka sú už jednoducho neodmysliteľnou súčasťou automobiliek. Diskutabilný však je najmä exteriér, keďže ten vyvolal veľké diskusie na tému toho, či je zrovna vydarený. Tak či onak, Bentayga sa len niekoľko mesiacov po spustení výroby stala jedným z vôbec najúspešnejších vozidiel posledných rokov tejto automobilky. Čudovať sa tomu v konečnom dôsledku ani netreba, navyše, najluxusnejšie a zároveň najrýchlejšie SUV na trhu sa už teraz teší i nemalej popularite medzi tuningovými spoločnosťami. Dôkazom toho je aj najnovší počin z dieľne firmy Startech, teda dcérskej spoločnosti renomovaného Brabusu. Ako naznačujú pritom už prvotné zábery, úpravca sa relatívne dosť odviazal a zároveň zjavne inšpiroval aj akousi vojenskou technikou.

Odporúčané
Mansory extrémnym výtvorom presviedča, že Defender nepatrí len do terénu Mansory extrémnym výtvorom presviedča, že Defender nepatrí len do terénu 19. októbra 2023, 11:30

Svedčí o tom predovšetkým exteriér zabalený do netypického tmavo zeleného odtieňa Verdant Green. Tomu následne sekundujú čierne doplnky, vrátane masky, ozdobných líšt či 23” diskov Monostar S. Ako je už zvykom, zovňajšok je doplnený o aftermarketové nadstavce, svedkami sme tak masívnejších nárazníkov, dodatočného predného splittera, a okrem iného, aj zadného difúzora. V rámci úprav došlo i k rozšíreniu karosérie v oblasti blatníkov o 30 milimetrov na každej strane, čo si vyžiadalo použitie podložiek na rozšírenie rozchodu kolies. Bentayga je ďalej o 20 milimetrov znížená a osadená športovým výfukovým systémom. Žiaľ, momentálne nedisponujeme žiadnymi bližšími údajmi, či a do akej miery došlo k úprave motorovej jednotky. “Uskromniť” sa tak musíme so štandardným výkonom 608 koní a 900 N.m, ktoré posiela 6-litrová benzínová V12-ka na obe nápravy. Na záver tu máme pohľad do cenníka - to, čo vidíte na fotografiách stojí vyše 51-tisíc € bez DPH, pochopiteľne, pripočítať k tomu si musíme aj cenu za samotnú Bentaygu.

Späť
Zdieľať
Diskusia