Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. januára 2017, 13:18
Čas čítania 0:00
Ivan J.

Rozprávkové vyvrcholenie Australian Open! Roger Federer sa po päťsetovej dráme raduje z víťazstva

ŠPORT AUSTRALIAN OPEN RAFAEL NADAL TENIS
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Hrajúce legendy si zmerali sily v ďalšej veľkej bitke.

Včera sme spoznali víťazku ženskej dvojhry, keď sesterský duel ovládla mladšia Serena a získala rekordný grandslamový titul. Dnes čakal súboj titanov, konfrontácia dvoch legiend, ktorú azda každý tenisový nadšenec ocení. Vzhľadom na to, aké náročné sezóny obaja hráči v predchádzajúcom roku prežili, je nedeľné finále v Melbourne Parku naozaj prekvapivým. Na okruhu ATP sme týchto borcov mohli vidieť proti sebe bojovať už 37-krát, pričom Španielovi sa darilo viac, keď uspel hneď v 23 dueloch, zatiaľ čo Švajčiar sa z víťazstva tešil len 11-krát. Tridsaťpäťročný Roger Federer sa dnes pokúsil pridať do svojej vitríny už 18. grandslamovú trofej. Rafael Nadal v tomto prípade však ťahá za kratší koniec a dnes sa snažil znížiť stratu v počte grandslamov na rozdiel dvoch. Poďme sa pozrieť na to, ako to celé dopadlo.

To, že budeme svedkami zápasu, ako sa patrí, potvrdili už úvodné minúty duelu. Španiel na otváracom podaní začal čistou hrou, ale v zápätí ukážkovo kontroval aj Švajčiar. V následných hrách si obaja hráči ustrážili svoje podania. Platilo to až do stavu 3:3, keď Roger Federer vôbec prvý raz v zápase prerazil súperov servis. Brejk potvrdil ďalším gemom a už mu nič nebránilo v ceste za získaním prvej sady - 6:4. Nadal však zareagoval dokonalo a v druhej sade rázom vyhrával o štyri gemy. Cestu za vyrovnaním si však stihol skomplikovať, napokon Španiel predsa len druhý set vyhral v pomere 6:3.

V tretej sade znova začal rodák z Bazileja fungovať ako dobre namazaný stroj, keď sa dokázal dostať do výhody dvoch brejkov. Túto situáciu Federer využil výborne a potom, ako za stavu 5:1 premenil bekhendom druhý setbal, ujal sa vedenia 2:1 na sety. Všetky oči sa teda upierali na štvrté dejstvo, ktoré už mohlo znamenať absolútne rozuzlenie tohto finále. Lenže Španiel nechcel predať svoju kožu lacno a zo všetkých síl sa snažil vydolovať piaty set. Tento zámer mu vyšiel, v štvrtej sade bol lepším hráčom a zaslúžene ju získal 6:3. Zápas medzi bývalými svetovými jednotkami tak dospel do piateho setu. Záverečné dejstvo vyšlo lepšie Federerovi, keď ho ovládol v pomere 6:3 a pridal do zbierky už piaty triumf na tomto prestížnom turnaji a celkovo 18. Grandslam.

Domov
Zdieľať
Diskusia