Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. januára 2017, 23:59
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Aké mená sú na Slovensku či inde vo svete zakázané? Lucifer, Sex Fruit alebo Broskyňa ti dnes neprejdú

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Vďakabohu za tieto obmedzenia.

Niekomu môžu prísť zákazy obmedzujúce pomenúvanie svojich detí tak, ako si daný človek zažiada, nesprávne, no vedz, že keď si prezrieš, aké mená sa už niekto svojmu dieťaťu pokúsil dať, rýchlo zmeníš názor. Zakázané vulgarizmy či značky sú vo väčšine sveta samozrejmosťou, no ak má niekto v pláne nazvať svoje dieťa Anus či z novozélandského prekladu "električka 15", niečo pravdepodobne nie je úplne v poriadku, ako ukazuje infografika od portálu Business Insider.

Zákazy obmedzujúce pomenúvanie potomkov sú platné aj na Slovensku - okrem konkrétnych prípadov ako Broskyňa tu vládnu i všeobecné nariadenia - osoba môže mať maximálne tri krstné mená. Krstné meno tiež nemôže pochádzať ani z prezývky či zdrobneniny. Viac obmedzení sa však na Slovensku nenachádza, aj preto tu máme napríklad Herkulesa či Sandokana.

Domov
Zdieľať
Diskusia