Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. januára 2017, 18:23
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Bratislava prehrala boj s ľadom. Koľkokrát si už spadol?

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Na zem padáme už vyše dvoch týždňov.

Ak si sa počas tejto zimy ani raz poriadne nestrepal na ľade (alebo si aspoň k tomu nemal vážne blízko), pravdepodobne nie si z Bratislavy alebo ju často nenavštevuješ. Šmykľavý ľad je v Bratislave aktuálne takmer všade. Na frekventovaných miestach, autobusových nástupištiach či vstupoch na priechod pre chodcov. A je tam už minimálne desať dní. Pritom na webových stránkach mesta stojí výrok "Mesto sa o čistotu a údržbu verejných priestorov, ktoré má v správe, stará neustále. Sneh a ľad z chodníkov, ktoré sú v správe hlavného mesta, zabezpečuje vždy operatívne podľa potreby," stránky zodpovednej mestskej časti zase tvrdia, že bolo všetko posypané v noci/ráno po poslednom snežení, no nebezpečná šmykľavka na kopčeku neďaleko električkového tunela tam je už dva týždne.

Treba však uznať, že niektoré chodníky sú často posypané, konkrétne až v takom množstve, že sa na okrajoch ulíc často kopia haldy soli. Všetky nasledujúce fotografie sú aktuálne a zobrazujú situáciu na tých chodcami najvyužívanejších lokalitách hlavného mesta - spomeňme napríklad Dunajskú či Obchodnú ulicu alebo Hviezdoslavovo námestie. Videl niekto počas posledného týždňa aspoň jediného pracovníka, ktorý by sa staral o chodníky? Pritom také rušné Šafárikovo námestie nie je odhrnuté ani po dvoch týždňoch bez sneženia. Mesto sa k situácii nevyjadrilo.

 Mimochodom, byť cyklistom v Bratislave musí byť radosť. To zaľadnené je pruh pre cyklistov.

Bratislava prehrala boj s ľadom. Koľkokrát si už spadol?
Zdroj: refresher
Bratislava prehrala boj s ľadom. Koľkokrát si už spadol?
Zdroj: refresher
 

Anketa:
Myslíš si, že je zimná údržba chodníkov v Bratislave dostatočná?
Áno!
Dá sa.
Otras.
Áno!
8 %
38 Hlasov
Dá sa.
16 %
75 Hlasov
Otras.
75 %
344 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia