Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. januára 2017, 9:31
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Obyvatelia na Sahare sa sánkujú, napadlo tam aj meter snehu. Poprašok pred Vianocami predznamenal príchod neslýchanej snehovej nádielky

ZAUJÍMAVOSTI SNEH
Uložiť Uložené

Sneh na púšti pokryla takáto snehová nádielka po prvýkrát v zaznamenanej histórii.

Zopár dní pred Vianocami svet obletela správa o tom, že v alžírskom mestečku Ain Sefra napadol po 37 rokoch poriadny sneh. Domáci sa vtedy neveriacky pozerali na to, ako piesok pokrýva vrstva snehu, ale ani vo sne by im nenapadlo, že takmer presne o mesiac si pre nich matka príroda pripraví ďalší snehový darček. Jedno z posledných mestečiek pred začiatkom skutočnej Sahary zažilo v posledných hodinách snehovú nádielku ako z vianočnej rozprávky, keď sa oblasťou prehnala snehová búrka a odrazu sa v niektorých častiach mesta museli ľudia brodiť aj metrom napadaného snehu.

Cesty sa pochopiteľne začali šmýkať a miestne vozidlá neprispôsobené na takéto podmienky nemali veľkú šancu v boji s prírodným fenoménom, takže utrpeli nielen bežní vodiči, ale aj metská hromadná doprava. Sneženie pritom začalo ešte okolo druhej v noci, takže ľudia ani len netušili, čo sa deje za ich oknami a ráno zistili, že budú musieť vybrať lopaty a prvýkrát ich použiť na odpratávanie snehu. Na druhej strane, deti a mládež sa zo snehovej nádielky mimoriadne tešia, stavajú si snehuliakov a dokonca sa po pieskových dunách aj sánkujú, takže sneh na Sahare koniec koncov nie je až taký zlý.  

Domov
Zdieľať
Diskusia