Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. januára 2017, 10:30
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Ako tisíce miniatúrnych nožov. Sklenené náboje do brokovnice prešli aj kovom, čo by potom urobili s ľudským telom?

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Čosi, čo by sme nikdy nechceli vidieť v boji.

Chlapíci z kanálu TAOFLEDERMAUS milujú zbrane, strelivo a všetko, čo s nimi súvisí. Na svojom kanáli pravidelne zverejňujú rôzne zábavné aj seriózne testy nábojov či rôznych zbraní a okrem toho majú aj sériu s názvom „You make it, we shoot it.“, čo v praxi znamená, že ak ich fanúšikovia vyrobia nejaký špeciálny náboj a pošlú im ho, oni ho otestujú. Divák Sam im tentoraz poslal čosi, čo oni sami ešte nikdy nevideli, pretože išlo o sklenené náboje do brokov z brokovnice, o ktorých by si človek na prvý pohľad myslel, že sa hneď po výstrele rozletia a ani nezasiahnu svoj cieľ.

Opak však bol pravdou a sklenené broky sa nielenže relatívne udržali v celku, ale ešte aj všetkých prekvapili svojou pevnosťou a silou zásahu. Sklenený náboj bez problémov prešiel aj cez kovovú časť motora, do ktorého strieľali, a jeho sila bola o to strašidelnejšia, že sa pred zásahom cieľa čiastočne roztrieštil na tisíce a tisíce miniatúrnych sklenených častíc. Ani si nedokážeme predstaviť, čo by zásah takýmto skleneným zásahom znamenal pre človeka, keďže by v jeho rane zostali mikroskopické sklenené častice spolu s väčšími kúskami skla a ak by nezomrel na mieste a podarilo by sa ho zachrániť, pravdepodobne by z jeho tela lekári nikdy neboli schopní vybrať všetko roztrieštené sklo.  

Späť
Zdieľať
Diskusia