Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. januára 2017, 13:54
Čas čítania 0:00
Richard Končol

Medzinárodný festival The Legits Blast po prvýkrát v Prahe!

REFRESHER DMS
Uložiť Uložené

Nadšenci hip-hopovej kultúry sa majú na čo tešiť. Medzinárodný festival nabitý hudbou a tancom bude prvýkrát v Prahe.

Hlavná časť festivalu sa odohrá už 28. januára v shopping centre Arkády Pankrác o 22:00. Že sa máme na čo tešiť, potvrdzuje aj finále svetovej série Undisputed - World Bboy Series, teda najprestížnejší bboyingový projekt, ktorý odštartuje celý festival. Spektakulárne finále sa dostáva aj do strednej Európy - a to doslova do jej srdca. Po britskom Londýne (2014) a francúzskom Marseille (2015) zabojuje o víťazstvo v Prahe 10 najlepších bboyov z celého sveta - Európu početne zastúpia šiesti, jeden Aziat a traja Američania. Chalani sa prebojovali spomedzi 7000 účastníkov zo 120 krajín sveta, takže snahu im snáď ani nemožno uprieť. Na víťazovi sa zhodne porota zložená z piatich členov, do kroku bude hrať tanečníkom súčasný najlepší DJ na breakovej scéne, DJ Lean Rock (USA) a vystúpi aj legendárny americký MC Jeru the Damaja.

Po vyhlásení výsledkov nás čaká hudobná časť festivalu - vystúpi legendárne duo Indy a Wich a po nich preberie žezlo Separ a DMS. Afterku ošéfujú pražskí funkáči Champion Sound a party stage ovládnu viacerí DJi z celého sveta - spomínaný DJ Lean Rock, DJ Renegade (UK), DJ Smirnoff (RU) a DJ Scream (UA). Festival samozrejme pokračuje aj v nedeľu, kedy sa na pravé poludnie v Pankráci uskutoční projekt Rep Your Crew - svetové finále breakových skupín, kde sa očakáva asi 50 zoskupení z celého sveta. Víťaz si so sebou berie titul majstra sveta Rep Your Crew. V tento deň sa vstup neplatí. Closing party v klube Uhelna patrične uzavrie celý festival.

Medzinárodný festival The Legits Blast po prvýkrát v Prahe!
Zdroj: The Legits Blast

Projekt je podporený Hlavným mestom Praha. Pre viac informácií sleduj Facebook The Legits Blast alebo udalosť na Facebooku. Vstupenky zakúpiš v sieti Ticketportal. 

Späť
Zdieľať
Diskusia