Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. januára 2017, 1:35
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Dokázal by si vybrať 12-kilogramovú zlatú tehličku z vitríny len so 7 milimetrami priestoru? Japonská zábavná šou ľudí mimoriadne vyhecovala

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Japonské zábavné šou nikdy nesklamú.

Na internete sa z času na čas objavia časti japonských zábavných šou a treba podotknúť, že sa v nich väčšinou dejú veci, ktoré sa dajú pochopiť len veľmi ťažko. Našťastie, nasledujúca šou z Japonska neobsahovala žiadne úchylné časti, ale zamerala sa na zdanlivo jednoduchú úlohu. V sklenenej vitríne sa nachádzala tehlička čistého zlata s hmotnosťou 12,5-kilogramu a úlohou súťažiaceho bolo vybrať ju z nej. Možno si hovoríš, že to predsa nemôže byť zložité, avšak tehlička bola široka 78 milimetrov a otvor vo vitríne len 85 milimetrov, takže si musel dobre popremýšľať nad tým, ako naložiť so zostávajúcimi 7 milimetrami. Hodnota samotnej tehličky sa pohybovala okolo niekoľkých desiatok tisíc eur, lenže v prípade, že by súťaziacemu podarilo vytiahnuť ju bez pomoci akýchkoľvek nástrojov, získal by len zlatú plaketu v hodnote približne 40 eur. Neznie to ako vysoká čiastka, ale s prihliadnutím na to, že za pokus človek zaplatí len niekoľko desiatok centov by sa to celkom oplatilo. Podarilo sa však niekomu splniť úlohu a vytiahnuť tehličku z vitríny?

Domov
Zdieľať
Diskusia