Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. januára 2017, 16:10
Čas čítania 0:00
Ivan J.

Luxusné autá, pompézne sídla či krásne ženy. Piloti F1 majú kráľovské príjmy, a tak si život užívajú plnými dúškami

ŠPORT LEWIS HAMILTON
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

„Prečo pretekám v F1? Pretože je to lepšie, než pracovať.“ – Jacques Laffite.

Ubehla už nejaká doba od poslednej Veľkej ceny F1 na okruhu v Abú Zabí v sezóne 2016. Bol to práve predchádzajúci rok, ktorý sa postaral nielen o kuriózne momenty, ale priniesol nám taktiež napínavý súboj o majstra sveta s rozuzlením až v záverečných pretekoch sezóny. A keďže ďalšia sezóna započne až na konci marca, piloti majú momentálne "fajront". Motošport bol vždy o živote na vysokej nohe, obzvlášť to platí pre pilotov kráľovnej motoristického športu. Platy z ktorých sa nejednému smrteľníkovi zatočí hlava, ich rozhodne neobchádzajú, pričom desiatky miliónov ročne za ich schopnosti nie sú žiadne tabu. Nahliadnite do očarujúcich životov niektorých z najslávnejších a najbohatších jazdcov Formule 1.


Lewis Hamilton

Podobne, ako sa britskému jazdcovi darí na trati, darí sa mu aj mimo nej. Hamilton je stelesnením moderného jazdca Formule 1 so sebaprezentovaním priam až pre Hollyweed Hollywood. Pravidelne sa stretáva s vplyvnými ľuďmi z prostredia hudobného priemyslu či módy, čo sa v konečnom dôsledku odrazilo aj na jeho štýle obliekania, o čom sa môžeš presvedčiť aj v našom článku. Keď sa k tomu pridá aj dobrý vzhľad s reťazcom slávnych žien, ktoré sa objavili po jeho boku, vrátane speváčky Nicole Scherzinger, nemožno sa čudovať, že jeho zárobkový potenciál je vysoký.

Hamilton má množstvo prominentných priateľov, medzi nimi aj kanadského speváka Justina Biebera.

Rôzne spolupráce so známymi značkami mu pomohli sa vyšplhať až na vrchol britských športovcov, čo sa týka finančných príjmov. Keby však tieto spolupráce nemá, tak už len samotné pôsobenie v Mercedese a nový 3-ročný kontrakt mu ročne vynesú 31-miliónov dolárov, a to ďalších 10-miliónov môže získať len na bonusoch. Aj vďaka takémuto kráľovskému platu nemá žiadny problém zaobstarať si privátne lietadlo či pravidelne obohacovať svoju garáž tými najlepšími "tátošmi", čo sú k dispozícii. Sídla v New Yorku a Monte Carle s celkovou hodnotou nad 40-miliónov dolárov sú len pomyselnou čerešničkou na torte.

Fernando Alonso

Bývalé eso stajní Renault či Ferrari sa po presune do McLarenu snaží držať krok s elitou, nanešťastie sa mu to v posledných sezónach moc nedarilo. Charizmatický Španiel, občas s jazykom ostrým ako britva, sa z víťazstva na Grand Prix tešil naposledy ešte v roku 2013 v Španielsku. Ani tento fakt však jeho príjem neukrátil a Alonsa treba stále radiť medzi troch najlepšie platených pilotov, vrátane sponzorstiev a bonusov si tak príde na 40-miliónov dolárov ročne. Preto netreba dvakrát hovoriť, že ani on neodolal pokušeniu v podobe luxusných automobilov čoby Maserati či Ferrari.

Oproti Hamiltonovi síce nemá navrch v počte titulov, keďže má o jeden primát menej, ale hodnotou prepychových rezidencií už áno. Tento 35-ročný rodák z Ovieda nielenže vlastní dva rekreačné domy vo Švajčiarsku a jeden v Oxforde, ale svoj druhý domov môže takisto nájsť aj v Dubaji. Penthouse navrchu 52-poschodovej budovy Le Reve okrem Alonsa vlastní aj tenisová legenda Roger Federer. A samozrejme, čo by to bolo za pretekára, keby sa neobklopoval krásnymi ženami? Fernando Alonso bol v minulosti ženatý so speváčkou Raquel Del Rosario, pričom medzi jeho ďalšie známosti patrí aj ruská kráska menom Viki Odintcova o ktorej si sa dokonca mohol dočítať už aj na našej stránke.

Pôvabná Ruska sa objavila aj na obálke Playboya.

Sebastian Vettel

Podpisom so Scuderiou si Vettel splnil sen, najmä ho však vyniesol na post najlepšie plateného jazdca v kolotoči F1. Vďačiť za to môže trojročnému 50-miliónovému kontraktu, ktorý mu dal taliansky gigant. Zaujímavosťou je, že ak by išlo čisto len o plat, tak Nemcov je takmer rovnaký ako CR7, čo je naozaj slušné. Oproti ostatným vyššie spomínaným pilotom je však omnoho radšej mimo svetiel reflektorov a pred pozornosťou médií sa chodí ukryť do usadlosti v stredovekom štýle, nachádzajúcej sa vo švajčiarskych horách. Tam trávi čas spolu so svojou láskou z detstva Hannou Prater a dvoma dcérami, čiže žiadny životný štýl a lá James Hunt sa nekoná. Avšak ani on sa úplne nevyhol účinkovaniu v reklamách, keď sa objavil v spote Head & Shoulders. Obdobný vozový park ako Alonso či Hamilton nemá, za to radšej preferuje transportér značky Volkswagen.

“It’s easier to put all my s**t in the back. And I can take all the seats out.”

Jenson Button

Boli časy, keď bol Button kritizovaný za venovanie sa jachtingu, zvodným modelkám a životu na vysokej nohe v Monaku viac ako pretekaniu samotnému. Napriek tomu, že sa počas kariéry stihol usadiť a oženiť s japonskou modelkou Jessicou Michibatou, dlho mu manželstvo nevydržalo a vzťah stroskotal. Britský pilot dlho nezaháľal a onedlho si našiel ďalšiu modelku, tentokrát Američanku Brittny Ward. Potvrdil tak, že kúsok playboya bude mať predsa len v krvi. Známy je aj tým, že voľný čas rád strávi jazdou na horskom bicykli či praktizovaním triatlonu.

V októbri 2015 sa mu podarilo vyhrať triatlon v Kalifornii.

Oproti elitnej trojici Button síce finančne zaostáva, ale aj tak vlaňajším zárobkom dosiahol dvojciferné číslo. Aktuálne už bývalý pretekár si vo svojom poslednom roku kariéry prišiel na úctyhodných 14-miliónov dolárov. Mimo toho, Buttonov majetok rozširuje aj obrie sídlo v Guernsey a luxusná vila s názvom "Biely dom" v meste Weybridge. Ďalšie prístrešky, ktoré mu patria, sa nachádzajú v Bahrajne a Monaku. Jeho vozový park taktiež stojí za zmienku, keďže doma na neho čaká až 15 "mašín", pričom ešte donedávna bol hrdým vlastníkom napríklad Bugatti Veyron.

Na fotke spolu so súčasnou priateľkou Brittny Wardovou.

Späť
Zdieľať
Diskusia