Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. januára 2017, 13:45
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Súťaž krásy Miss Helsinki vyhrala černoška a Slováci s Čechmi ju už stihli rasisticky dourážať. Fíni majú podľa nich odmietnuť multikulturalizmus

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Naše krajiny v Európe získavajú smutnú popularitu.

Ešte ani len nestihol skončiť rozruch v českých a slovenských médiách týkajúci sa rasistických urážok na adresu mladého modela Alphu z letáku obchodného reťazca Lidl a Slováci s Čechmi sa už pustili do ďalšej obete. Vo fínsku sa súťaž krásy Miss Helsinki podarilo vyhrať 19-ročnej slečne menom Sephora Ikalaba a aj keď ide o čisto fínsku záležitosť, na Facebooku pod fotografiou krások na prvých miestach by si narazil vo veľkej miere na ľudí z našich končín. Napriek tomu, že väčšina z nich písala svoje príspevky v angličtine, ľahko sa dalo odhaliť, že v skutočnosti ide o Slovákov a Čechov, keďže mená a umiestnenia v profiloch hovorili za všetko.

Slováci sa rýchlo pustili do kritizovania fínskych pomerov, hovoriac o tom, že Fínsko je už príliš ponorené do multikulturalizmu a Fíni by mali podľa nich konečne zakročiť a zabojovať proti tomuto trendu. Okrem kritizovania multikulturálnej spoločnosti sa však našli aj Slováci a Česi, ktorí si prišli zanadávať čisto len na samotnú výherkyňu, a tak by si v komentároch našiel aj rasistické poznámky ako „Opica“ či „Ale je černá“. Na druhej strane, aby sme nekritizovali len obyvateľov našich dvoch krajín, podobné názory bohužiaľ zdieľali aj ďalší komentujúci z celého sveta, ktorí neváhali pridávať fotografie opíc z prírody či nášho dávneho predka Lucy. Možno by mali ľudia skúsiť vyjsť aj za hranice vlastnej krajiny a skúsiť si život s ľuďmi inej farby pleti, ktorí nie sú o nič horší než oni a za svoju pleť koniec koncov ani nemôžu tak, ako ani my nemôžeme za tú našu. Rasizmus a ani ďalšie formy diskriminácie nemajú v modernej spoločnosti v roku 2017 miesto a čím skôr to pochopíme, tým skôr bude svet o čosi krajší.

Súťaž krásy Miss Helsinki vyhrala černoška a Slováci s Čechmi ju už stihli rasisticky dourážať. Fíni majú podľa nich odmietnuť multikulturalizmus
Zdroj: facebook
Domov
Zdieľať
Diskusia