Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. januára 2017, 14:24
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

1050-koňový Faraday Future FF 91 verzus celý svet. Elektrická novinka je naozaj rýchlejšia ako najvýkonnejšia Tesla!

TECH BENTAYGA BENTLEY TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Elektrický crossover sa ukazuje na nových videách.

Pred pár dňami sme vás informovali o ďalšom významnou prírastku do ríše výhradne elektrických vozidiel. Americká spoločnosť Faraday Future sa pochválila svojím novým počinom, teda elektromobilom FF 91. Crossover futuristických kriviek si je už teraz možné rezervovať a to formou zálohy vo výške 5000 dolárov, predobjednávku je ale možné vykonať aj bez tejto úhrady. V každom prípade, dočinenia máme s úplne novým elektromobilom, ktorého sériová produkcia je naplánovaná na budúci rok. Jeho podstatou je dvojica osobitných elektromotorov, pričom každý z nich slúži na pohon inej nápravy. Kombinovaný výkon novučičká firma uvádza na úrovni obrovských 772 kW / 1050 koní a až 1800 N.m, to ale nie sú tie najfascinujúcejšie čísla. Výrobcovia deklarujú, že produkčný model FF 91 dokáže vystreliť z 0 na 96,6 km/h len za 2,39 sekundy! To je parameter, ktorý doslova drví prakticky všetok sériový automobilový svet. Hneď po uvedení novinky sa teda objavilo viacero názorov spochybňujúceho charakteru, na teraz je ale naozaj jedinou možnosťou veriť v to, čo automobilka sľubuje.

Odporúčané
Najmenšia Tesla prešla zásadnou modernizáciou. Model 3 má novú tvár, kvalitnejší interiér a deklarovaný dojazd až 678 km Najmenšia Tesla prešla zásadnou modernizáciou. Model 3 má novú tvár, kvalitnejší interiér a deklarovaný dojazd až 678 km 4. septembra 2023, 16:00

Najnovšie jej pritom do kariet hrajú nové videá. Ich relevantnosť samozrejme nie je podložená, keďže ide skôr o propagačný materiál než niečo, z čoho by sa dalo smerodajne odmerať spomínanú akceleráciu, neexistuje ale dôvod, prečo by sme údajom veriť nemali. Faraday Future naznačuje, ako na šprinte poráža vozy ako je Ferrari 488 GTB, Bentley Bentaygu či Teslu Model X a S vo vrcholných verziách P100D. Okrem toho sa na sociálnych sieťach objavili ďalšie videá, na ktorých technik približuje prítomnú techniku, akou je napríklad natáčanie aj zadných kolies. Je badať, že interiér ešte nie je vo finálnej podobe, zrejmé ale je, že máme dočinenia s ďalšou elektrickou automobilkou, ktorá to myslí naozaj vážne. Navyše, Faraday Future už po pár dňoch hlási celkovo 64-tisíc predobjednávok, lepšie povedané, rezervácii. Pre úplnosť,novinka v duchu metodiky NEDC dokáže absolvovať na jedno nabitie až 700 km, pričom jej cenové relácie budú pohybovať na úrovni od 150 - 200-tisíc dolárov.

Späť
Zdieľať
Diskusia