Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. januára 2017, 17:36
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

LIDL v kauze s černochom v letáku podržali aj iné značky. Jägermeister či Alza s obchodným reťazcom stopercentne súhlasia

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Známe značky nenechali LIDL v štichu a úsmevne reagujú na nenávisť Čechov k černochovi v letáku.

Nedávno sme informovali o tom, ako model tmavej pleti v reklamnom letáku obchodného reťazca LIDL pobúril Čechov. Na facebookovej stránke obchodného domu sa začali vŕšiť nenávistné a rasistické reakcie ľudí, ktoré však LIDL diplomaticky odmietol vyjadrením: "Milí zákazníci, vzhľadom k tomu, že Česká republika je súčasťou Európy, kde spolu spolunažívajú rôzne rasy, preto považujeme modelky a modelov v našich reklamných letákoch za absolútne v poriadku." Kauzička však letela internetom a postupne sa začali objavovať vyjadrenia ako "xenofóbi", "rasisti" či "chorý prístup".

Iné značky však LIDL nenechali v štichu, informuje portál omediach.com. Rozhodli sa zverejniť vlastné pútače, kde ich produkty takisto reklamuje černoch či jasne odkazujú na problém, s ktorým sa LIDL stretol, a tak mu vyjadrujú plnú podporu. Reakcia predajcu Alza veľmi potešila aj tých, čo LIDL podporujú. "...za tohle by si vaši marketéři zasloužili prémie," píše Marek, obdiv vyjadrili aj ostatní komentujúci.

Alza

CONNECT IT

 Jägermeister

LIDL v kauze s černochom v letáku podržali aj iné značky. Jägermeister či Alza s obchodným reťazcom stopercentne súhlasia
Zdroj: Jägermeister FB

HIGH POINT Outdoor Shop

CIDER Magnetic Apple

 AIESEC

Beauty Project

Späť
Zdieľať
Diskusia