Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. januára 2017, 11:10
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Smrteľná pakobra nezaváhala v boji s pytónom, na ktorom si aj pochutnala. Svojho kolegu celého zhltla a potom bola odchytená

ZAUJÍMAVOSTI AUSTRÁLIA HAD
Uložiť Uložené

Ďalšie zábery z Austrálie, ktoré svet ani nepotreboval vidieť.

Už by sme sa niekoľkokrát opakovali, keby sme zase začali zdôrazňovať, že život v Austrálii musí niekedy vyzerať ako z apokalyptického filmu, no tento vzdialený kontinent nás neprestáva udivovať. Včera sme tu mali pytóna konzumujúceho klokana a ako sa ukázalo, aj predátor ako pytón môže skončiť v žalúdku svojho hadieho kolegu. Neďaleko austrálskeho mesta Brisbane sa o to postarala pakobra východná, čiže had považovaný za druhého najjedovatejšieho hada na celej planéte, keď sa dostala do súboja s hadom menom morelia spilota, alebo po anglicky carpet python, a podarilo sa jej usmrtiť ho svojím silným jedom. Ako uvádza portál National Geographic, jed pakobry východnej by do 15 minút bez podania protijedu vedel usmrtiť aj dospelého človeka, a tak mu netrvalo dlho, kým pytóna zabil. Pakobra sa potom rozhodla svoju korisť aj celú zhltnúť a o jej ďalší osud sa postarala profesionálna služba zaoberajúca sa odstraňovaním hadov z ľudských príbytkov, ktorá ju odviezla do divočiny a tam ju vypustila.  

Domov
Zdieľať
Diskusia