Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. decembra 2016, 11:56
Čas čítania 0:00
Miroslav K.

7. séria Game of Thrones bude zatiaľ tou najepickejšou. Aké informácie o osude postáv a veľkolepých bitkách unikli?

FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES HBO
Uložiť Uložené

Mnohé úniky, tona fotografií kolujúca internetom, fámy a výplody fanúšikov. Čo je pravda sa dozvieme až počas premiéry, no všetko podstatné sme pre vás zhrnuli v článku.

Šiesta séria Game of Thrones skončila už v júni a odvtedy je drvivá väčšina fanúšikov v očakávaní, čo prinesie tá siedma. Tí knižní už prestali dúfať v oznámenie vydania Winds of Winter a pomaly sa skôr začínajú modliť, aby 68-ročný George R.R. Martin vôbec stihol svoj epos o Západozemi napísať do svojej smrti (okrem tejto knihy ho čaká ešte Dream of Spring). Seriál sa už ale uberá svojou vlastnou cestou, do jeho konca nás čaká už len 13 častí (konkrétne sedem pre 7. sériu a šesť pre poslednú ôsmu), pričom už určite viete, že tej najbližšej sa nedočkáme v klasickom termíne, ale o pár mesiacov neskôr. Dôvod je jasný: zima konečne dorazila. Celú Západozem tak čoskoro pokryje vrstva snehu, čo znamená, že tvorcovia potrebujú nakrúcať omnoho viac scén so snehom v chladnejších častiach krajín. Kde sneh ale nie je a nikdy nebude, musia doviezť umelý, prípadne ho dorobiť digitálne. Rozhodli sme sa pre vás prichystať veľký článok o pripravovanej nadchádzajúcej sérii, no snáď vám asi ani nemusíme hovoriť, že v ňom nájdete niekoľko desiatok spoilerov (niektorých síce možno ešte neoverených, no môžu sa ukázať ako pravdivé), takže pokiaľ patríte k skupine fanúšikov, ktorí poctivo čakajú a nechcú si pokaziť zážitok, OKAMŽITE tento článok opusťte a radšej si prečítajte náš rozhovor s Hodorom na tomto odkaze. 

7. séria Game of Thrones bude zatiaľ tou najepickejšou. Aké informácie o osude postáv a veľkolepých bitkách unikli?
Zdroj: HBO

Na začiatok začneme informáciou, že siedma séria by mala priniesť doposiaľ najväčšiu stredovekú bitku nielen seriálu, ale pravdepodobne aj celej televíznej produkcie. Latka je nastavená skutočne vysoko, o čo sa vo veľkej miere postaral režisér posledných dvoch častí minulej série, Miguel Sapochnik. Ten však tentokrát nebude režírovať ani jeden diel. Aká bitka by teda mala prekonať Battle of Bastards? Pokiaľ Gamesradar disponuje správnym zdrojom, tak nás čaká stret Severu, Tyrellovcov a Lannisterovcov. Nepochybne bude v hre veľa frakcií, možno dokonca všetci veľkí hráči. Potvrdiť to nemôžeme, ale reč je o 500 komparzistoch a rovno 100 koňoch, pričom jedným z koordinátorov je aj Vlado Furdík (ej kej ej Night King, no to v tomto prípade nehrá žiadnu rolu). Komparz sa rovná tomu z Battle of the Bastards (počty vojakov sa vždy môžu navýšiť pomocou CGI), no koňov je o rovných 30 viac, takže môžeme čakať slušný nájazd. Tieto dohady potvrdzujú aj tieto fotografie, pričom na fotke (nižšie) s Jaimem (Nikolaj Coster-Waldau) a Bronnom (Jerome Flynn) môžeme vidieť jeden malý, no skutočne zaujímavý detail. Pokiaľ vám padol do očí meč, máte bod. Ide o meč jeho mŕtveho syna Joffreyho.

7. séria Game of Thrones bude zatiaľ tou najepickejšou. Aké informácie o osude postáv a veľkolepých bitkách unikli?
Zdroj: Rick Zornow

Čo sa obsadenia nových a staronových postáv týka, skutočne máme o kom hovoriť. Dlho nebol pre siedmu sériu potvrdený Iain Glen, herec stvárňujúci Joraha Friendzone Mormonta. Ten je momentálne nakazený chorobou, ktorá z neho urobí kamenného muža. Jeho láska a chorobná lojálnosť k Daenerys ho však prinúti konať a hľadať liek na túto zákernú chorobu. Odpoveď na to, či sa mu ho podarí nájsť, aby potom mohol stáť po jej boku v Kráľovom prístavisku by sme sa teda mali skutočne dozvedieť v siedmej sérii. Ďalšou, nemenej zaujímavou postavou, ktorej herca bolo možné vidieť v Belfaste, je Gendry v podaní Joa Dempsieho. Posledný žijúci bastard kráľa Roberta Baratheona vyplával v tretej sérii na more za pomoci Davosa, keďže Melisandre chcela využiť jeho krv na mágiu. Momentálne ide o jediného žijúceho právoplatného následníka trónu, takže všetci s napätím očakávame, kam ho vlny odniesli. Dúfame len, že jeho absencia bude rozumne vysvetlená, pretože inak musí mať chalanisko ruky z veslovania ako najväčší sypač v petržalskom fitku. K celkovému osadenstvu sa pridá aj Jim Broadbent, držiteľ Oscara, ktorého si mladšia generácia spája s postavou profesora Horaca Slughorna (v češtine úplne nepochopiteľne preložený ako Křiklan). Producenti ešte nechcú nič o jeho postave prezrádzať, no internetové diskusie sú v plnom prúde. My sa najviac stotožňujeme s teóriou, že tento anglický herec by mohol stvárniť jedného z majstrov v Citadele, ak nie aj toho najvyššieho. Ide o miesto, na ktoré prišiel Sam spolu s Gilly na konci série.

7. séria Game of Thrones bude zatiaľ tou najepickejšou. Aké informácie o osude postáv a veľkolepých bitkách unikli?
Zdroj: pottermore.com

Takisto sa šušká, že došlo k preobsadeniu postavy Dickona Tarlyho, Samovho brata, ktorého prvotne stvárnil herec Freddie Stroma. Pre nešpecifikované dôvody by sa mal postavy ujať Tom Hopper (MerlinBlack Sails). Najväčším prekvapením ale určite bolo oznámenie obsadenia bojovníka UFC, Conora McGregora. Ten stelesní postavu piráta vo flotile Eurona Greyjoya a vlastne by nám vôbec nevadil pästný súboj s The Mountain-om. Aj keď úprimne by sme skôr privítali bratovražedný súboj Cleganeovcov.  Aby toho nebolo málo, v Belfaste sa na malú chvíľu objavil aj Jason Momoa, ktorý na začiatku seriálu hral postavu Khala Droga. Nikto nevie povedať, či len išiel pozrieť starých známych, alebo aj nakrútil nejakú flashbackovú scénu s Daenerys.

Odporúčané
Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) 17. marca 2023, 14:30

Čo sa režisérov týka, 1. a 7. diel má na starosti Jeremy Podeswa, ktorý sa postaral o epizódu Unbent, Unbowed, Unbroken z piatej série (ide presne o „tú“ epizódu so Sansou) a The Red Woman zo série šiestej. Okrem toho na režisérskej stoličke sedel pri televíznych projektoch ako Six Feet Under, Dexter, True Blood, American Horror Story a The Walking Dead. Druhú a tretiu epizódu nakrúti Mark Mylod. Taktiež nejde o žiadneho nováčika, postaral sa o High Sparrow a The Sons of the Harpy (5. séria) a No One zo série šiestej. 4. a 5. diel siedmej série bude v rukách nováčika Game of Thrones, Matta Shakmana. Skúsenosti má z projektov ako House, Brothers and Sisters, Mad Men, Six Feet Under, Fargo, The Good Wife. Držíme mu palce, aby všetko vyšlo podľa predstáv. Ostáva nám šiesta epizóda a k nej patrí meno Alan Taylor. Presne tak, režisér Thor: The Dark World a Terminator: Genysis. My vieme, že to nie je moc povzbudivé, no spomeňme, že režíroval 9. a 10. diel úvodnej série.

7. séria Game of Thrones bude zatiaľ tou najepickejšou. Aké informácie o osude postáv a veľkolepých bitkách unikli?
Zdroj: HBO

Prechádzame ale do vôd tak temných spoilerov, že už si sám začínam uvedomovať, že som na úkor tohoto článku prišiel o mnoho prekvapení. Raz to prísť muselo a príde to už teraz. Dany a Jon sa definitívne stretnú, čo potvrdzuje táto fotografia. Môžeme len dedukovať, ako ich stretnutie dopadne, no pre fanúšikov pôjde určite o nesmierne silný moment celého seriálu, pretože Ľad a Oheň si konečne podajú ruky. Jon by sa mal ale okrem iných stretnúť aj s Theonom ej kej ej fackovacím panákom celého seriálu a vraj to tiež nebude len tak bez krvi. Čo ale vedenie HBO pravdepodobne nepotešilo najviac je fakt , že sa na internet dostal obsah všetkých epizód, ktoré prezrádzajú viac, ako by bolo vhodné. O riadok nižšie vám ich postupne rozpíšeme, opäť dodám, že čítanie je na vlastné riziko.

7. séria Game of Thrones bude zatiaľ tou najepickejšou. Aké informácie o osude postáv a veľkolepých bitkách unikli?
Zdroj: radiotimes.com
  • 1. epizóda - Whitewalker pochodujú k Múru. Bran ním prechádza a stretáva sa s Eddom. Sansa chce zobrať zem tým, ktorí Jona zradili a venovať ju práve tým, ktorí mu pomohli. To Jon odmieta, pretože nechce, aby synovia platili za chyby otcov. To nepoteší ani Sansu, ani Lyannu Mormont, no Jon tým dáva najavo, že nebude vládnuť Severu tak, ako jeho predchodcovia. Na konci epizódy Daenerys zakotví na Dragonstone. 
  • 2. epizóda - Daenerys predvoláva všetkých lordov Západozeme. Jon s Davosom sa rozhodnú ísť, nakoľko potrebujú dračie sklo z Dragonstone. Velením na Zimohrade je poverená Sansa a s ňou tu až do konca sezóny zostáva aj Duch. 
  • 3. epizóda - Jon a Davos dorazia do cieľa. Dothrakovia im zabavujú loď a na pláži sa stretávajú s Tyrionom. Ten ich zavedie za Dany. Tu sa konečne zoznamujú a Matka drakov chce, aby Jon pokľakol, čo rázne odmieta a hovorí o temnej hrozbe v podobe chodcov. Ona mu neverí, no prihovára sa aj Tyrion, ktorý sa Jona zastáva a tvrdí, že nie je blázon. Davos sa snaží spomenúť Jonove zmŕtvychvstanie, no ten to nepovažuje za dôležité. Dany začne Jona okamžite rešpektovať. Bran prichádza na Zimohrad, Meera sa vracia domov. 
  • 4. epizóda - Arya prichádza na Zimohrad.
  • 5. epizóda - Sam a Gilly s dieťaťom opúšťajú Staré mesto a smerujú na Zimohrad. Jorah sa na Dragonstone opäť stretáva s Daenerys. Jon sa vďaka havranovi dozvedá, že jeho súrodenci sú na Zimohrade. Jaime, Bronn, Tyrion a Davos majú tajnú schôdzku, kde ich Tyrion presviedča, aby sa s Dany vzdali, čo jeho brat neberie do úvahy. Davos objavuje v Kráľovom prístavisku Gendryho, ktorý si privyrába ako výrobca zbraní. 
  • 6. epizóda - Skupinka v zložení Jon, Hound, Berik, Thoros, Tormund, Jorah a Gendry sa na lodi vydáva na Východnú hliadku, pričom sa im podarí zajať nemŕtveho. Hneď na to sú ale napadnutí armádou Nočného kráľa (Furďo hell yea) vrátane nemŕtveho ľadového medveďa, ktorý zabije Thorosa. Sú obkľúčení na ostrove u zamrznutého jazera, keď prilieta Daenerys s drakmi a väčšinu z nich odnáša do bezpečia. Jon ale zostáva a už je skoro mŕtvy, keď ho zachraňuje Benjen a na koni ho posiela do bezpečia. Ako sa polomŕtvy Jon obzrie smerom na bojisko, vidí, ako jeho strýka obklopila halda walkerov. Viserion, jeden z drakov,  umiera a povstáva ako sluha Nočného kráľa.
  • 7. epizóda - Sansa odsudzuje Malíčka k smrti, čo Arya s radosťou vykoná. Cersei sa prebúdza v krvavej posteli - potratila. Sam a Bran dajú dokopy pravdu o Jonovom dedičstve. Je Targaryen a jeho meno je Aegon. Jon sa na lodi prvýkrát vyspí s Daenerys. Na konci epizódy je zničený Múr, Nočný kráľ naň útočí s Viserionom, ktorý teraz chrlí modrý oheň. 
7. séria Game of Thrones bude zatiaľ tou najepickejšou. Aké informácie o osude postáv a veľkolepých bitkách unikli?
Zdroj: HBO

Mnohé postavy, ktoré s nami boli naozaj dlho teda definitívne umrú, no stále sa naskytajú otázky ohľadom tehotenstva Sansy a Hodorovho zmŕtvychvstania. Mne osobne by rozhodne záber naňho niekde pri padajúcom Múre vyvolal poriadne zimomriavky. Sme si vedomí, že nás pravdepodobne momentálne nenávidíte za to, čo ste sa dočítali, no nezabúdajte, že my sme vás varovali! Čo si o tom všetkom myslíte? Aký je váš názor? Tešíte sa na siedmu sériu? Diskusia je len a len vaša.

Domov
Zdieľať
Diskusia