Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. decembra 2016, 11:22
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Nechal si ukradnúť mobil, aby potom o zlodejovi natočil celý dokument. Aký človek ukradne telefón a kde tvoje zariadenie skončí?

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Mimoriadne zaujímavý krátky film od mladého Holanďana.

Človek sa zamyslí nad tým, k čomu všetkému sa dokáže potenciálny zlodej ich mobilného telefónu dostať až po tom, čo ho skutočne niekto ukradne. Stalo sa to aj mladému Anthonymu van der Meerovi z Holandska, ktorému ešte pred viac než rokom ukradli jeho iPhone priamo v reštaurácii. Keď začal rozmýšľať nad tým, čo všetko by o ňom zlodej mohol zistiť, rozhodol sa urobiť vlastný experiment. Kúpil si mobil HTC s Androidom, nainštaloval doň aplikáciu Cerberus, vďaka ktorej mohol mobil ovládať aj na diaľku a aplikácia v ňom zostala aj po zresetovaní, a potom už len čakal, kým ho niekto ukradne. Trvalo to dlhšie, než si myslel, ale nakoniec sa to podarilo v metre.

Namiesto toho, aby zostal Anthony vystrašený, tešil sa na to, ako zistí viac informácií o tom, kto stál za jeho krádežou. Postupne sťahoval presné miesta, kde sa zlodej nachádzal, zhotovoval fotografie, nahrával zvuky aj videá a čoraz viac sa so zlodejom zbližoval. Zistil, že ide o približne 40-ročného Egypťana, ktorý prespával v ubytovniach pre bezdomovcov, bol silno veriaci a nemal peniaze nazvyš. Postupom času mu ho dokonca začalo byť ľúto a kúpil mu kredit, keďže ten jeho mu míňal na nahrávanie svojich informácií, avšak zrejme si to zlodej všimol a to ho vystrašilo. Anthony sa potom premiestnil na miesto, ktoré sa ukazovalo ako posledné a chcel pred domom s telefónom zanechať skrytú kameru. Nečakal, že sa zrazu otvoria dvere a pred ním bude stáť sám zlodej. V tej chvíli vraj Anthony stratil všetky sympatie, pretože zlodej páchol po hašiši a vyzeral mimoriadne agresívne, čo sa javilo ako presný opak toho, čo o ňom Anthony zisťoval na internete.

Z telefónu bola nakoniec vytiahnutá SIM karta a dlhý čas sa nič nedialo. Anthony si myslel, že jeho telefón sa už navždy stratil, avšak keď už mal svoj krátky film s názvom Find My Phone prakticky dokončený, odrazu sa rozsvietila zelená kontrolka a telefón bol opäť online. Tentoraz sa mal nachádzať v ďalekom Rumunsku a Anthony sľúbil, že sa pokúsi dať dokopy aj druhú časť.

Späť
Zdieľať
Diskusia