Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. decembra 2016, 11:01
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Umelá inteligencia a 90 percent batérie len za 30 minút nabíjania. Smartfón ako je Honor Magic si ešte nevidel

TECH HUAWEI
Uložiť Uložené

Futuristický kúsok z Číny.

Už dlhšie kolovali v technologických kuloároch dohady, podľa ktorých mal onedlho uzrieť svetlo sveta ďalší koncept mobil z Číny. Nedávno tak spravila spoločnosť Xiaomi a v týchto dňoch predsa len aj jeho konkurent Huawei. Ten pod svojou značkou Honor oficiálne predstavil model Magic, čiže názov sedí s tým, čo hovorili nedávne špekulácie. A keďže nejde o konvenčný smartfón s operačným systémom Android, novinka v sebe ukrýva hneď niekoľko naozaj zaujímavých funkcionalít, ktoré sú obohatené asistenciou umelej inteligencie renomovaného čínskeho výrobcu. Pozornosť si však bez akýchkoľvek pochyb zaslúži i netradičné konštrukčné prevedenie alebo výbava pozostávajúca z naozaj pokročilého mobilného hardvéru. V čom konkrétne je teda Honor Magic iný?

Ako môžeme vidieť na zozname technických špecifikácií, ide o high-end zariadenie s tak rýchlym nabíjaním, že za 10 minút pripojenia pribalenej nabíjačky doplniť až 40 percent kapacity 2 900 mAh batérie, respektíve 90 % za pol hodinu. Tak rýchle dopĺňanie šťavy zatiaľ neponúka žiadny konkurenčný model, dokonca ani tie, ktoré sú vybavené technológiou Quick Charge 3.0. Podľa jej tvorcu stíha tých 80 % za zhruba 35 minút, a to iba v ojedinelých prípadoch.

Umelá inteligencia a 90 percent batérie len za 30 minút nabíjania. Smartfón ako je Honor Magic si ešte nevidel
Zdroj: www.androidauthority.com

Na zadnej strane zase nájdeme dvojicu vzájomne spolupracujúcich fotoaparátov, kde je jeden zameraný na zber informácií o farbách a ten druhý má na starosti informácie o svetle v zábere. Princíp fungovania tejto hardvérovej zostavy teda možno prirovnať k duálnemu fotoaparátu vlajkovej lode Huawei P9, na ktorom pracovali aj odborníci zo spoločnosti Leica. Oba foto senzory disponujú 12 megapixelovým rozlíšením a veľkými pixelmi (1,4 µm), čo v preklade znamená, že by nemal byť problém s vyhotovením pekných záberov ani po západe slnka. Selfie foťák tentokrát dostal 8 megapixelové rozlíšenie vrátane clonového čísla f/2.0.

Odporúčané
TOP tech vychytávky od Huawei: tieto hodinky nemusíš nabiť 2 týždne a slúchadlá ti budú hrať až 31 hodín TOP tech vychytávky od Huawei: tieto hodinky nemusíš nabiť 2 týždne a slúchadlá ti budú hrať až 31 hodín 26. decembra 2023, 11:00

Honor Magic vyniká okrem iného aj v bezpečnosti. Na overovanie používateľa je totiž k dispozícii rada hardvérových funkcionalít, kde sa zapája ako skenovanie dúhovky, tak i unikátny biometrický senzor integrovaný priamo do rámiku elegantného smartfónu. Autentifikácia prostredníctvom očí prebieha vďaka prítomnej infračervenej kamere, ktorú mal dnes už nepredávaný Samsung Galaxy Note7. Overenie by preto malo prebehnúť podstatne rýchlejšie, pohodlnejšie a zároveň s menšou chybovosťou, keďže jedinečné biometrické dáta poskytujú až dva na sebe nezávislé zdroje, pričom je v každom prípade využívaný badateľne rozdielny spôsob autentifikácie. Smartfón vie časť funkcionality WideScreen využiť aj pri bezpečnejšom zobrazovaní upozornení na uzamknutej ploche. Ak ho zoberie do rúk niekto, kto nefiguruje v jeho databáze bezpečných používateľov, tak mu prostredníctvom displeja nezobrazí žiadny citlivý obsah. Táto funkcia nesie označenie FaceCode.

Spomínanú umelú inteligenciu dostal hlboko integrovaný virtuálny asistent, a ten ju využíva na uľahčenie používania zariadenia či zlepšenie používateľského komfortu. V mnohých veciach je teda podobný asistentovi od spoločnosti Google, ktorým obohatila nedotknutý mobilný systém Android. Služby softvérovej funkcionality DeepThink oceníme vo viacerých situáciách, ako napríklad pri šoférovaní alebo hľadaní dobrého filmu či informácií o tom, čo práve vidíme na zobrazovacom panely (nájdenie mena, fotiek špecifickej osoby atď.). Senzory ale tiež dobre poslúžia v miestnosti bez jediného svetla, kde smartfón automaticky aktivuje LED blesk, aby sme videli aspoň niečo okolo seba. 

Umelá inteligencia a 90 percent batérie len za 30 minút nabíjania. Smartfón ako je Honor Magic si ešte nevidel
Zdroj: www.androidauthority.com

Dokonale oblú konštrukciu Honor Magic tvoria iba špičkové prémiové materiály, čo inými slovami znamená dva kusy 3D skla či rámik z kvalitného hliníku. Displej nemá na ľavej ani pravej strane rámiky a výrazne zaoblené hrany ochranného skla pripomínajú konštrukčné prevedenie Galaxy S7 edge z dielne juhokórejského Samsungu, len s tým rozdielom, že zaoblenie je prítomné aj vo vrchnej časti smartfónu. Domovské tlačidlo pod 5-palcovým AMOLED displejom s jemným Quad HD rozlíšením ponúka ako snímač odtlačkov prstov, tak aj náhradu za tradičné softvérové tlačidlá operačného systému, ktoré umožňujú zrealizovať krok späť a zobraziť prehľad spustených aplikácií. Výkon zabezpečuje high-end čipset Kirin 950 vlastnej výroby a tomu asistuje 4 GB operačná pamäť RAM

Odporúčané
Testovali sme Huawei Watch GT 4. Jedny z najkrajších a najdostupnejších smart hodiniek plnohodnotne využiješ aj s iPhonom Testovali sme Huawei Watch GT 4. Jedny z najkrajších a najdostupnejších smart hodiniek plnohodnotne využiješ aj s iPhonom 15. októbra 2023, 10:00

Momentálne sú aktívne iba predbežné objednávky. Termín doručenia prvých kusov ohlásili na 25. decembra a cenovka za 64 GB model predstavuje sumu len okolo 500 eur, čo je zhruba tak isto ako pri podobne futuristickom smartfóne Xiaomi Mi MIX.

Umelá inteligencia a 90 percent batérie len za 30 minút nabíjania. Smartfón ako je Honor Magic si ešte nevidel
Zdroj: www.androidauthority.com
Späť
Zdieľať
Diskusia