Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. decembra 2016, 12:49
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Zima na Slovensku vyzerá nádherne! Takto ju zachytili domáci fotografi

KULTÚRA INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Instagram je ešte stále plný vynikajúceho materiálu.

Pravdepodobne sa budeme opakovať, no stále si stojíme za myšlienkou, že Instagram je aj napriek rastúcej komunite ľudí fotiacich odpad skvelým prostriedkom na propagáciu vašej práce a jej šírenie medzi masy. Predsa len, vy si vyberáte koho budete sledovať a koho nie. S najnovšou aktualizáciou si okrem iného môžete obľúbené zábery dodatočne uložiť a pozrieť neskôr, pričom sa systém komentovania a odpovedania na komentáre začína podobať tomu na Facebooku. Prejdime ale ku skutočným talentom. Dnešní výber slovenských fotografov je podľa nás skutočne vynikajúci, o čom sa rýchlo presvedčíte. 

Poznáš zaujímavého a talentovaného fotografa vo svojom okolí alebo si ním ty sám? Chceš sa objaviť v ďalšej časti tohto seriálu? Potom neváhaj a pošli nám tip na mail [email protected] a možno sa objavíš v ďalšom diele.

daviddurcak

Začneme skúseným cestovateľom, ktorý ma za sebou už niekoľko vydarených foto-výletov, ako sa môžete presvedčiť na jeho instagramovej nástenke. Čo by sme to však boli za vlastencov, keby nás najviac zo všetkého nezaujali práve domáce fotografie? Pozrime sa na niekoľko zaujímavých miest, tentokrát z pestrého Slovenska. 

 

View from Velky Choc (few years ago), #Slovakia

A photo posted by David Durcak (@daviddurcak) on

 

Sunrise at Velka Javorina, #Slovakia

A photo posted by David Durcak (@daviddurcak) on

 

Kingdom of snow and ice - Skalka, #Slovakia

A photo posted by David Durcak (@daviddurcak) on

 

Winter in Jalovecka dolina, #Slovakia

A photo posted by David Durcak (@daviddurcak) on

 

Fairy tale winter in High Tatras (#VysokeTatry), #Slovakia

A photo posted by David Durcak (@daviddurcak) on

 

A little bit of color in snowy countryside, Skalka pri Kremnici, #Slovakia

A photo posted by David Durcak (@daviddurcak) on

peter_hodulik

Vysoké Tatry či Malá Fatra rozhodne patria medzi fotografove obľúbené miesta. Perfektné západy a východy slnka sprevádza ľadová srieň a jasná obloha. Nechýba tiež teplotná inverzia, respektíve doliny zaliate hmlistým oparom. Autorovu tvorbu môžete sledovať napríklad aj na Facebooku.

  

kicklop

Ak ste ešte doteraz nedostali chuť na zimnú prechádzku v zasneženom lese či na horách, Simon Trnka vás určite presvedčí. Naše Národné parky pokryté súvislou vrstvou snehu sú pastvou pre oko a nekonečnou studnicou scén pre kvalitnú fotografiu. Opäť sa zopakujeme, pokiaľ by ste chceli tieto a ďalšie fotografie vidieť v lepšom rozlíšení, navštívte jeho fanpage.

 

Magical night Klak, Mala Fatra National Park, Slovakia facebook.com/SimonTrnkaPhotoAdventures

A photo posted by Simon Trnka (@kicklop) on

 

Kľak, Mala Fatra National Park, Slovakia facebook.com/SimonTrnkaPhotoAdventures

A photo posted by Simon Trnka (@kicklop) on

 

Life is either a great adventure or nothing Klak, Mala Fatra, Slovakia facebook.com/SimonTrnkaPhotoAdventures

A photo posted by Simon Trnka (@kicklop) on

 

Lomnické sedlo Vysoké Tatry National Park, Slovakia facebook.com/SimonTrnkaPhotoAdventures

A photo posted by Simon Trnka (@kicklop) on

lleeaag 

Vzhľadom na aktuálny dátum sme vyberali výhradne zábery zodpovedajúce očakávanému počasiu. Medzi dostatočne skúsenými fotografmi nás prekvapila i 17-ročná Lea Jenčová. Primárne nás zaujali fotografie zasneženej prírody, ktoré zhotovuje so svojím Nikonom D5100. 

A nakoniec výber pár dobrých "shotov" od viacerých fotografov vyzobrazujúcich našu krajinu v tom najkrajšom možno svetle. Pre viac materiálu a vyplnenie vášho instagramového feedu si obzrite aj nasledujúce profily: filip_petrik, kovop, its.jacobar

Domov
Zdieľať
Diskusia