Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. decembra 2016, 16:00
Čas čítania 0:00
Mary

Sequely filmov Godzilla a Pacific Rim majú oficiálne názvy! Kedy dorazia do kín?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Na očakávané blockbustery si ešte chvíľu počkáme...

Spoločnosť Legendary Pictures zverejnila oficiálne názvy pre pokračovania filmov Godzilla a Pacific Rim. V porovnaní s inými blockbustermi (Avengers, Transformers 3, Rýchlo a zbesilo 7...) nezarobili až také závratné peniaze, napriek tomu ide stále o veľmi výnosné projekty. Snaha štúdií ťažiť z ich úspechu v podobe očakávaných sequelov nie je teda vôbec prekvapivá. Godzilla od Garetha Edwardsa zarobila celosvetovo v kinách cez pol miliardy dolárov a je komerčne úspešnejšia. Pacific Rim filmového mága Guillerma del Tora však paradoxne napriek určitej detinskosti považujeme kvalitatívne za vydarenejší.

Sequely filmov Godzilla a Pacific Rim majú oficiálne názvy! Kedy dorazia do kín?
Zdroj: Warner Bros.

A teraz k novinkám. Sequel Godzilly bude niesť názov Godzilla: King of Monsters. Režírovať bude Michael Dougherty, ktorý má na konte napríklad hororovú fantasy komédiu Krampus: Choď do čerta či scenáre ku komiksovkám X-Men 2X-Men: Apokalypsa. Zaujímavosťou je, že názov titulu pochádza z americkej verzie Godzilly, nakrútenej v roku 1956 a inšpirovanej japonským originálom z roku 1954. Napriek rovnakému názvu však štúdio Legendary Pictures nenaznačilo obsahovú spojitosť medzi remakom a novým filmom. Premiéra je zatiaľ naplánovaná na 22. marca 2019.

Pokračovanie del Torovho blockbusteru sa oficiálne bude volať Pacific Rim: Uprising (prvotný názov bol Pacific Rim: Maelstrom) a momentálne sa nakrúca v Austrálii. Réžie sa ujal Steven S. DeKnight (Daredevil, Spartakus: Krv a piesok) a premiéru môžeme očakávať o rok skôr, 23. februára 2018. Už teraz sme zvedaví na prvé trailery. A čo vy? Na ktorý z týchto sequelov sa tešíte viac?

Domov
Zdieľať
Diskusia