Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
8. marca 2021, 10:30
Čas čítania 6:36
Čoje

Kde si dáš v Bratislave najlepší burger? Zostavili sme pre teba top 10!

Kde si dáš v Bratislave najlepší burger? Zostavili sme pre teba top 10!
GASTRO BRATISLAVA GASTRO BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Rebríček foodbloggera Čojeho dostáva začiatkom roka 2021 už svoju druhú aktualizáciu. Pozri si, ktoré burgery v Bratislave sú najlepšie práve teraz.

Vitajte pri pravidelnom update rebríčka najlepších burgerov v Bratislave. Prvou veľkou zmenou oproti predošlému rebríčku je, že sa rozrastá na 11 miest. V covidovom roku 2020 totiž začalo robiť špičkové burgery niekoľko podnikov ako krízové menu.

A keďže nedokážem odhadnúť, kedy sa covid skončí a koľko podnikov bude robiť burgery aj po pandémii, rozhodol som sa pridať jedno miesto v rebríčku, aby bol čo najvýživnejší aj v prípade, že viacero burgerov z neho „zanikne“.

Nedávno si na tomto odkaze mohol nájsť článok z roku 2019. Ten sme však už aktualizovali a práve čítaš TOP 10 najlepších hamburgerov v Bratislave v roku 2021.

Ako som burgery testoval a podľa čoho som ich zoradil? Tentoraz je rebríček výsledkom dlhodobého ochutnávania a testovania. V každom podniku som si vždy vyberal čo najzákladnejší burger bez nezvyčajných prísad. Keďže Bratislava je plná rôznych burgerov rôznych žánrov, pri výslednom poradí som dbal na to, aby žiaden z nich nijako špeciálne neprevládal a aspoň jeden-dva tipy si z neho odniesli priaznivci úplne všetkých.

Ak chceš detailný opis jednotlivých burgerov, prečítaj si priložené instagramové posty.

Odporúčané
Ktorý burger z donášky je najlepší? Týchto 5 bratislavských prevádzok otestovali Čoje aj Demotivácia Ktorý burger z donášky je najlepší? Týchto 5 bratislavských prevádzok otestovali Čoje aj Demotivácia 31. júla 2019, 16:58

11. Krasty Tasty

Instagram

Krasty Tasty vznikol odčlenením sa od legendárneho Burger Baru, ktorý vyhral úplne prvý rebríček. Okrem pôvodnej prevádzky na Mlynských nivách už má aj oveľa väčšiu na rohu Miletičky a Prievozskej.

Tunajší burger pripomína slovenský pubový štýl s hrubšou a pružnejšou patty zo skôr chudšieho mäsa a s hustejšou žemľou. Mäso si v každom prípade skvele drží šťavy, po odhryznutí v ňom nájdeš krásny gradient do ružovej. Suroviny sú veľmi kvalitné a dobre skombinované, podnik zjavne ovláda aj svoju grilovaciu hru.

Kde si dáš v Bratislave najlepší burger? Zostavili sme pre teba top 10!
Zdroj: cojebratislava

10. Estévečka

Instagram

Opäť známe meno, ktoré si stabilne drží vysokú kvalitu a za jeho nižším umiestnením nehľadajte žiaden pokles kvality, ale vznik nových silných mien. Výrazný majiteľ tohto podniku si ide kombinácie so surovinami ako volské oko, bylinkový dresing, rukola či nachos, no nájdeš tu aj základný cheeseburger s kombináciou čedaru a goudy. Mäso je opäť hrubšie a opäť aj šťavnaté a výborné. Veľkým prekvapením a vylepšením oproti minulosti je tunajšia brioška.


Kde si dáš v Bratislave najlepší burger? Zostavili sme pre teba top 10!
Zdroj: cojebratislava

9. Hambáč

Instagram

Hambáč má za sebou turbulentný rok, počas ktorého na chvíľku aj zanikol a potom sa vrátil v novej „búdke“ s rozšíreným personálnym obsadením. Burger zostal rovnaký a parádny. Ide o čisto slovenský štýl s nebrioškovou chrumkavejšou a lúpavejšou žemľou, ktorý však – po zahryznutí – rúca všetky predsudky a dokazuje, že aj tie menej vyhajpované burgerové žánre vedia mať svoje absolútne hviezdy.


Kde si dáš v Bratislave najlepší burger? Zostavili sme pre teba top 10!
Zdroj: cojebratislava
Honourable mentions:
Už niekoľko rokov tvrdím, že kvalita bratislavských burgerov vôbec nezodpovedá veľkosti nášho hlavného mesta a desaťmiestny rebríček nie je úplne spravodlivý voči menám, ktoré chutia nadpriemerne alebo sa aspoň zaslúžili o rozvoj burgerov v Bratislave tým, ako tomuto jedlu diktovali v istej chvíli v minulosti.
Preto musí tento článok jednoznačne spomenúť aspoň telegraficky podniky ako BeAbout (podnik na spôsob amerického „dineru“ so širokou fanúšikovskou základňou, ktorý ťahal burgery pred vznikom Regalu), Burger Bar (útulný minipodnik, ktorý oproti špičke posledné roky trochu zaostal, no stále má jednu z najlepších atmosfér, aké v meste nájdete), E17 (málo známy, no veľmi dobrý burger, ktorý sa presťahoval z petržalskej stanice do Ružinova), Fat Louis (podnik zameraný na skvelé americké BBQ, v ktorom odporúčam najmä fantastický brisket, no chybu neurobíte ani s burgerom).
Regal (legenda pôvodne z Palackého ulice, ktorá bratislavské burgery posunula o najväčší kus dopredu spomedzi všetkých podnikov), Sant’n’Pepa (najmladší zo všetkých burgerov, pražská legenda, ktorá otvorila svoju stálu pobočku v Bratislave a robí veľmi sľubný junk štýl s dobrým potenciálom) alebo Trojka (petržalská legenda od Ekonomickej univerzity).

 

8. Jacob Café

Instagram

Veľmi rozporuplný burger, ktorý osobne milujem, no poznám pár ľudí, ktorým vôbec nesedí. Jediný, ktorý nie je grilovaný, ale „uvarený“ spôsobom sous-vide, vo veľmi sladkej žemli, veľmi jemný a delikátny. Určite odporúčam ochutnať ľuďom, ktorí nemajú radi burgery, pretože sú pre nich príliš „primitívne“. Jacob by pre nich mohol byť odpoveďou na otázku, či sa toto jedlo nedá robiť lahodne a aristokraticky. 

Kde si dáš v Bratislave najlepší burger? Zostavili sme pre teba top 10!
Zdroj: cojebratislava

7. Freaks

Instagram

Opäť ideme do Petržalky. Tento burger je opäť „pubový“ žáner, extrémne šťavnatý a v sladkých tónoch, za čo môže tunajšia kultová zložka – slaninový džem. Mäso je namleté najemno, burger je plný omáčok, veľmi príjemným prekvapením je opäť brioška, ktorá na prvý pohľad vyzerá oveľa masívnejšie, než zistíte po zahryznutí.

Kde si dáš v Bratislave najlepší burger? Zostavili sme pre teba top 10!
Zdroj: cojebratislava

Zaujíma ťa gastrosegment v Bratislave?

Sleduj tému a dozvieš sa o všetkom ako prvý.

6. Karls

Instagram

Kráľ západnej časti Bratislavy, ktorý medzi bratislavskú špičku patrí nepretržite od svojho vzniku. Štýlom aj vzhľadom pripomína Roxor, aj pocit totálneho vypnutia ti bude celkom povedomý, no obsahuje aj kopec svojského, za čím sa oplatí štverať na Dlhé diely. V tomto rebríčku vôbec neriešim hranolky, no toto je miesto, kde sa o nich určite treba zmieniť.

Kde si dáš v Bratislave najlepší burger? Zostavili sme pre teba top 10!
Zdroj: cojebratislava

5. Bistronomy

Instagram

Prvý z burgerov, ktorý vznikol iba preto, že niekto v Číne v roku 2019 zjedol polievku z netopiera. O burgeri z Bistronomy stačí vedieť, že ho vymyslel jeden z najtalentovanejších „chefov“ súčasnosti vo fine-diningovom bistre, ktoré okamžite po vzniku vystrelilo medzi absolútnu slovenskú špičku.

Napriek tomu burger nie je žiaden experiment, jeho suroviny sú esenciálne a v podstate minimalistické, všetko nasekané nadrobno, takže každý „bite“ chutí rovnako. Mäso je vnútri krikľavoružové a burger patrí medzi hŕstku bratislavských, z ktorých cítiť v správnom pomere aj syr.

Kde si dáš v Bratislave najlepší burger? Zostavili sme pre teba top 10!
Zdroj: cojebratislava
Najlepšie burgery mimo Bratislavy 
Nie je žiadna blahosklonnosť, ak rebríček bratislavských burgerov spomína aj niekoľko mimobratislavských mien. Najmä za posledné dva roky sa slovenská burgerová scéna vyšvihla natoľko, že aj mimo hlavného mesta nájdeš kúsky schopné nielen konkurovať tým bratislavským, no niekoľko z nich by v tomto rebríčku dokázalo aj zaútočiť na špičku.
V abecednom poradí jednoznačne odporúčam mená Airstream Guys (zrkadlový americký príves z Pezinka s jedným z najlepších smashed burgerov na Slovensku), Akademia (fajnová trnavská piváreň hlavného kuchára Lukáša Heska s burgerom v oškvarkovej buchte, ktorý by v Bratislave patril do prvej päťky), Coolňa (legenda zo Senice a malý slovenský Bucheck a.k.a., parádne burgery od megasympatických ľudí), Grange (legenda z košického parku a dlhodobo jeden z najlepších burgerov na východnom Slovensku), Chefstruck (cíferský food truck, ktorý často predáva v Trnave, no párkrát sa zatúlal aj do Bratislavy), Lepenec z farmy Hiadlovský (opäť stánok, ktorý možno občas zažiť aj v Bratislave; excentrický pán majiteľ je známy najmä výrobou svojho zrelého kravského syra, ktorým bohato plní aj svoj veľmi pôsobivý aromatický burger).
Na nátoni (rodinná reštaurácia zo Starej Myjavy s parádnymi zretými stejkmi z vlastného chovu, počas covidu svoj úžasný burger predávajú z putovného food trucku), Smile (košická paralelná realita od prerobeného kina Úsmev a absolútne dokonalý a extrémne šťavnatý burger) a napokon Tiffany Favorite Food (bohatý a veľmi odmeňujúci burger z námestia v Banskej Bystrici).

Skôr než načneme prvú štvorku, sa musím posťažovať na urputný boj, ktorý som zviedol, kým som posledné štyri burgery zoradil do poradia. Každý jeden z nich som totiž zažil v podobe, ktorá v danom momente pre mňa predstavovala najlepší burger, aký som v živote jedol.

Celé týždne som si tieto štyri mená na špici menil – každé z nich bolo aspoň chvíľu na prvom mieste –, skúmal som, aké podvedomé poryvy to vo mne vyvoláva. Nakoniec však bol čas rozhodnúť sa pre definitívne poradie, ja som dal bokom všetky vonkajšie očakávania aj hajpy a zoradil to tak, ako som to cítil.

4. Mäso od Romana

Instagram

Tento podnik je malý bratislavský zázrak, remeselné mäsiarstvo s vlastným grilom, aké možno zvyčajne nájsť v oveľa väčších a oveľa západnejších mestách. Tunajší burger je očakávane extrémne mäsový a vyzretý, cítiť z neho pravek a bitúnok a na minimálnom počte surovín aj obrovské (oprávnené) sebavedomie a attitude.

Na rozdiel od zvyšných burgerov bratislavskej špičky briošku Romanovi nepečie pekáreň Háj, ale Šiškáreň Pekáreň. A z úplne iného sveta je tunajšia kyslá uhorka, od ktorej v Bratislave nenájdeš lepšiu.

Kde si dáš v Bratislave najlepší burger? Zostavili sme pre teba top 10!
Zdroj: cojebratislava

3. Quinsboro 

Instagram

Žiaden iný podnik nezaútočil na srdcia bratislavských milovníkov burgerov tak prudko a odzbrojujúco ako Quinsboro. Existuje veľké množstvo ľudí, ktorých tretie miesto rozčúli, pretože smashed burger z Obchodnej právom považujú za najlepší v Bratislave.

Jeho silnou stránkou je, že vzniká na precíznom a veľmi drahom stroji, takže každý burger chutí rovnako (skvele). Jeho ďalšou silnou stránkou je, že je vymyslený a premakaný tak starostlivo a unikátne, že ako jediný zo špičky ho najmä vďaka omáčkam okamžite spoznáš aj so zaviazanými očami. Opäť treba jedným dychom spomenúť aj intergalaktické hranolky a celkový zážitok z tohto miesta.

Kde si dáš v Bratislave najlepší burger? Zostavili sme pre teba top 10!
Zdroj: cojebratislava

2. Baroza

Instagram

Moje najväčšie prekvapenie tohto rebríčka. Niežeby som nečakal, že špičkoví šéfkuchári budú vedieť robiť špičkové burgery, no mal som pocit, že od istého levelu už človek musí byť vyslovene sústredený burgerológ, aby dokázal vyrobiť čosi hraničiace so zázrakom, čo by bolo schopné zaútočiť na úplnú špičku.

Pravdou je, že úplne prvý burger, ktorý šéfkuchár Peter Slačka na začiatku covidu v Baroze urobil, ešte nebol úplne hotový materiál. A potom dostal vnuknutie, v súvislosti s ktorým odporúčam vypočuť si epizódu môjho Podgastu s ním ako hosťom. Mäso v burgeri rozdelil na dve ultratenké placky, ktoré však vnútri nemajú problém byť medium fu*king rare... A zvyšok už je história. Toto je burger, ktorý z čela rebríčka pravdepodobne poznáš úplne najmenej a určite to čím skôr zmeň.

Kde si dáš v Bratislave najlepší burger? Zostavili sme pre teba top 10!
Zdroj: cojebratislava

1.  Roxor

Instagram

Čo nové napísať. Roxor po nástupne nových ambicióznych mien mnoho ľudí odpisovalo a je pravdou, že pri pravidelne meniacom sa menu mali obdobie, keď som si aj ja myslel, že trochu zbytočne tápu.

Potom som tam po dlhšom čase zašiel a potom pre istotu znovu a ešte raz, sústredene som zvažoval, či to cítim naozaj dobre a úsudok mi nezahmlievajú nostalgie a dávne zásluhy... A nakoniec som rezignoval a musel uznať, že legenda z Račka to stále má – to nekompromisné momentum, s ktorým si idú stále svoje a tvoria burgery, ktoré ti s prvým zahryznutím prevalia oči do bielok a s posledným človeka nadobro vypnú do kómy. Teším sa na deň a na burger, ktorý raz Roxor zosadí z trónu, no som nútený konštatovať, že toto stále nie je ten deň.

Kde si dáš v Bratislave najlepší burger? Zostavili sme pre teba top 10!
Zdroj: cojebratislava

Vypočuj si aj Podgast o tomto rebríčku s Čojem a Kubom Lužinom.

 Odoberaj zadarmo na: Spotify, Apple podcasty, Google podcasty

Čo sú podcasty a ako ich počúvať? Dozvieš sa tu

Sleduj Podgast na Refresheri

Zaujíma ťa gastrosegment v Bratislave?

Sleduj tému a dozvieš sa o všetkom ako prvý.

Ktorý z burgerov je tvojím favoritom? Napíš do komentárov!

Domov
Zdieľať
Diskusia