Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. decembra 2016, 9:15
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Trojminútový trailer pre Fast 8 sa nesie v znamení zrady, výbuchov a nečakaného spojenectva

FILMY A SERIÁLY THE FATE OF THE FURIOUS
Uložiť Uložené

Dom zradil svoju rodinu, The Rock a Statham si dajú druhé kolo a akcia bude zase raz na megalomanskej úrovni.

Posledná jazda? To ani náhodou! Po minuloročnej, v poradí siedmej časti série Fast & Furious, ktorej s tržbami vo výške viac ako 1,5 miliardy momentálne patrí šieste miesto v rebríčku najzárobkovejších filmov všetkých čias, muselo byť už úplne každému jasné, že štúdio Universal túto značku len tak ľahko nepustí. Spoločne s oznámením ôsmeho filmu totiž dorazila aj informácia, že práve tento počin odštartuje celkom novú trilógiu. Tým to ale rozhodne nekončí. Okrem deviateho a desiateho dielu, ktoré by sme mali vidieť v rokoch 2019 a 2021, sú v pláne aj snímky mimo hlavnej ságy. Teda rôzne spin-offy a prequely. Jednoducho povedané, svet Fast & Furious tu s nami ostane dovtedy, kým bude ziskový.

Trojminútový trailer pre Fast 8 sa nesie v znamení zrady, výbuchov a nečakaného spojenectva
Zdroj: Universal Pictures

Teraz sa ale rýchlo vráťme späť do prítomnosti, pretože po piatkovom krátkom teaseri máme konečne k dispozícii už aj plnohodnotný trailer. Ten neostáva tónu predchádzajúcich filmov absolútne nič dlžný a odhodlane tak pokračuje v nastolenom tempe, vďaka ktorému nás opäť raz čaká zábavný blockbuster plný ďalších šialených výbuchov, automobilových naháňačiek od výmyslu sveta a v neposlednom rade aj naozaj veľkolepej akcie. Nájdeme ale pod nablýskaným povrchom aj niečo viac? Nuž, odpoveď sa dozvieme až po budúcoročnej premiére. No ešte pred tým, než sa na nižšie priloženú ukážku definitívne vrhnete, vedzte, že pôvodný názov Fast 8, ktorý pri snímke ešte donedávna figuroval, bol oficiálne zmenený na The Fate of the Furious.

Čo sa čerstvo zverejnenej oficiálnej synopsy týka, tá hovorí o tíme, ktorý po mnohých krušných chvíľach našiel vytúžený pokoj. Dom a Letty si užívajú medové týždne, Brian spolu s Miou nechali starý život definitívne za sebou a zvyšok omilostenej bandy trávi ničím nerušené dni po svojom. Všetko sa však náhle zmení v momente, keď záhadná žena (Charlize Theron - Mad Max: Fury Road, The Italian Job) zatiahne Doma do sveta zločinu, z ktorého zdanlivo niet úniku a donúti ho zradiť ľudí jemu najbližších. Tí budú následne testovaní skúškami, s akými sa doposiaľ nestretli. Nielenže musia zastaviť anarchistu pred rozpútaním celosvetového chaosu, ale v prvom rade priviesť domov muža, ktorý z nich urobil rodinu.

Ako bolo v niekoľkých posledných častiach série zvykom, aj tentokrát sa tím okolo Toretta pozrie na miesta z rôznych kútov sveta. Príbeh snímky by sa síce mal odohrávať prevažne v New Yorku a Atlante, štáb však počas natáčania zavítal napríklad aj na Kubu (zaujímavosťou je, že sa na tomto exotickom mieste až doteraz nenatáčal žiadny veľkofilm) či dokonca Island, kde sa navyše postaral o najväčšiu explóziu, akú ľadový ostrovček kedy zažil. Tvorcovia zároveň veľmi silno premýšľali aj nad natáčaním v Rusku.

Trojminútový trailer pre Fast 8 sa nesie v znamení zrady, výbuchov a nečakaného spojenectva
Zdroj: Universal Pictures

Režíruje F. Gary Gray (Straight Outta Compton, Law Abiding Citizen, The Negotiator), o scenár sa postaral Chris Morgan (Fast & Furious 4,5,6 a 7) a okrem vyššie spomínanej Charlize sa v herecky poriadne nabitom filme objaví aj Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, Elsa Pataky, Nathalie Emmanuel, Jason Statham, Dwayne Johnson, Kurt Russell, Kristofer Hivju, Scott Eastwood či Hellen Mirren. To už je skutočne hviezdna partia, čo poviete? Premiéra snímky The Fate of the Furious je u nás naplánovaná na 13. apríla 2017 a pokiaľ sa o nej chcete dozvedieť viac, vstúpte do tohto vlákna. Ako sa debutový trailer pozdáva vám? A čo hovoríte na názov ôsmej časti?

Trojminútový trailer pre Fast 8 sa nesie v znamení zrady, výbuchov a nečakaného spojenectva
Zdroj: Universal Pictures
Domov
Zdieľať
Diskusia