Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. decembra 2016, 16:46
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

V odvážnom Mannequin challenge držali zbrane, tak ich navštívila policajná razia. Doma im našli aj marihuanu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

A dvoch z miestneho gangu rovno zatkli.

Ako už mnohí nepochybne postrehli, internet má posledné týždne novú senzáciu. Úloha účastníkov Mannequin challenge spočíva v zaujatí niekoľko sekúnd rovnakej polohy tela, pričom ich z viacerých strán natáča pohybujúca sa kamera. A aby bolo video o niečo zaujímavejšie, niektorí počas natáčania aj niečo držia. Konkrétny výber však záleží už iba na kreativite či možnostiach dotyčného, ktoré spolu s odvahou nechýbali ani partičke chlapíkov z americkej Alabamy. Po zverejnení naozaj netradičného Mannequin challenge videa na sociálnu sieť Facebook dlho trvalo, aby im do príbytku nabehlo špeciálne policajné komando a dvoch z nich aj rovno zatklo za nelegálne držanie strelných zbraní vrátane prechovávania väčšieho množstva marihuany.

Na podobný krok ale najskôr potrebovali povolenie príslušného súdu. To im bolo udelené na základe videa, kde sa dokopy ukázalo až 19 zbraní priamo v rukách členov gangu, ktorí zaujali aktívnu streleckú pózu, čiže v tomto prípade mierili na fiktívny cieľ. Keď polícia ozbrojené Mannequin challenge objavila, začala vyšetrovanie a onedlho vďaka nemu identifikovala dom zo záberov, ktorý vraj dlhšie používali na predaj zelenej rastlinky. Na zelenú od sudcu teda dlho nečakali a potom im v realizácii policajnej razie už vôbec nič nebránilo. SWAT tím našiel a zabavil pri domovej prehliadke ako samopal, tak aj brokovnicu, nepriestrelné vesty alebo množstvo nábojov. A nevylučujú sa ani ďalšie nepozvané návštevy, ktoré môžu veľmi rýchlo viesť k zatknutiu ďalších podozrivých.

Domov
Zdieľať
Diskusia