Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. decembra 2016, 13:36
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Tom Cruise sa v prvom traileri neľútostnej Múmie vracia do roly najneúnavnejšieho akčného hrdinu Hollywoodu

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Universal Monsters Cinematic Universe pridáva ďalšie obludy a hrdinov.

Po krátkom teaseri prichádza od Universalu konečne aj plnohodnotný trailer pre reštart Múmie, a vlastne reštart celého Monsters univerza od Universalu (tento prepojený filmový svet budeme volať Universal Monsters Cinematic Universe, v skratke UMCU). Na mňa osobne veľmi nezapôsoboil, ale Cruise je stále sympaťák a akcia môže byť fajn. S čarom, humorom a sympatickými tvárami z pôvodnej Múmie sa však definitívne môžeme rozlúčiť, ide totiž o zjavne odlišný prístup. Jeden by sa dokonca nebál označiť Múmiu ako fantasy spracovanie Mission: Impossible a po premiére si celkom možno povieme, že nebol ďaleko od pravdy. 

Na režisérsku stoličku sa posadil Alex Kurtzman (splouscenárista Abramsovho Star Treku, kde napísal aj scenár, rovnako tak ho vytvoril aj k Bayovmu Ostrovu, Amazing Spider-Manovi 2, jednotke a trojke Transformers a tak ďalej) a pred kamerou uvidíme v prvom rade Toma Cruise v role vojaka Tylera Colta s misiou v Iraku. Jeho úloha zahŕňa hľadanie teroristov v púšti, narazí však na niečo úplne iné.V krypte hlboko pod piesočnými dunami sa k životu preberie staroveká kráľovná, ktorej život bol nespravodlivo ukončený, a rozpúta čosi zlomyseľné. Niečo, čo sa v nej hromadilo stovky rokov. Bude obdarená schopnosťami mimo ľudského chápania a zrejme narobí poriadny neporiadok. Zahrá si ju Sofia Boutella (Kingsman) a k hercom sa pripojil aj Russell Crowe s postavou Dr. Jekylla. Okrem nich uvidíme aj hercov, ako napríklad Annabelle Wallis (Peaky Blinders), Jakea Johnsona (Jurassic World), Marwana Kenzariho (Ben-Hur) či Courtney B. Vance (The People v. O.J. Simpson). Universal by chcel Múmiu poňať trochu odlišnejšie a príbeh by nás mal zaviesť aj do podzemia moderného Londýna. Prvé správy hovorili, že sa výsledný film bude niesť v dobrodružnom duchu. Obavy fanúšikov sa ukázali ako neoprávnené, pretože po čase štúdio potvrdilo, že pôjde o horor. Príbeh sa má odohrávať v súčasnosti a hlavným hrdinom by mal byť vojak, ktorý pri love na teroristov v Iraku narazí na titulné monštrum, tentoraz ženského rodu. Stvárniť by ho mala Sofia Boutella z Vaughnovej pecky Kingsman. Premiéra je naplánovaná na 8. jún 2017. 

Tom Cruise sa v prvom traileri neľútostnej Múmie vracia do roly najneúnavnejšieho akčného hrdinu Hollywoodu
Zdroj: Universal Pictures

Čo sa týka Russellovej postavy Henry Jekkyla, bude zrejme pôsobiť ako mentor, od ktorého bude Cruisov hrdina získavať informácie o monštrách. Tie medzi nami žili dlho pred Múmiou a Jekyll o tom vie svoje. Zdá sa, že v dobe odohrávania sa udalostí z Múmie svet vie o viacerých nadprirodzených bytostiach. Možno bude Coltovi pomáhať v zistení, v akom spojení s Múmiou je, keďže sa v traileri vrátil z ríše mŕtvych. Alex Kurtzman síce tvrdí, že si nedovolia spraviť veľký crossover monštier bez toho, aby si ich diváci obľúbili postupne v sólovkách, môžete si však byť istí, že ich pokope jedného dňa uvidíme. 

Tom Cruise sa v prvom traileri neľútostnej Múmie vracia do roly najneúnavnejšieho akčného hrdinu Hollywoodu
Zdroj: Universal Pictures


Presnejšie pôjde o celú plejádu obľúbených a ikonických oblúd. Johnny Depp si zahrá Grindelwalda, ale uvidíme ho aj ako Neviditeľného muža. Russel Crowe je zase Dr. Jekyll/Mr. Hyde (už v Múmii, nakoniec, vidieť ho môžete aj v traileri nižšie), no a na obsadenie ešte čakajú postavy Wolfmana, Frankensteina a jeho monštra (a jeho nevesty) či Van Helsinga (viac informácií tu). Logicky by teda mal prísť aj Netvor z čiernej lagúny. Asi sa pýtate, kde je Dracula. Počkať, veď Universal prišiel pred 5 rokmi presne s takýmto filmom a hral v ňom Luke Evans! Ešte v októbri sme vás informovali o tom, že samotný herec je o návrate tejto postavy presvedčený: Jediné, čo viem v tejto chvíli povedať je, že aktívne vedieme rozhovory so štúdiom. Som skutočne zanietený do toho, aby sme dokázali nájsť tú správnu cestu. Ide o veľkú franchise a myslím si, že štúdio len hľadá tú správnu cestu, ako všetky monštrá postupne pospájať tak, aby to celé fungovalo. Som ale presvedčený, že Dracula nie je mŕtvy. Dávalo by to zmysel, nie? Keď môžete v jednom filme spojiť Iron Mana a Thora, prečo by ste nemohli spojiť Draculu a Vlkolaka (Wolf Man)? Aspoň by si mohli porovnať tesáky.“

Tom Cruise sa v prvom traileri neľútostnej Múmie vracia do roly najneúnavnejšieho akčného hrdinu Hollywoodu
Zdroj: Universal

Bohužiaľ (alebo našťastie), Alex Kurtzman (UMCU bude šéfovať, niečo ako Kevin Feige Marvelu, akurát bude aj písať scenáre a točiť jednotlivé snímky) zostrelil sny divákov o zapojení Evansovho Draculu do tohto sveta. Možno dorazí neskôr, možno sa upír preobsadí a uvidíme iného herca, isté však je, že Dracula Untold stojí ako samostatný film a nejde o kanonický príbeh (Non-canon). Na ďalšie informácie si ešte len budeme musieť počkať. 

Na záver malé lákadlo na prezretie klasických snímok z minulého storočia od nášho kolegu pepa. Ak vás história týchto príšer, ich filmy a detaily o tom, kto pripraví ich nové spracovania láka, klikajte na tento článok.

Tom Cruise sa v prvom traileri neľútostnej Múmie vracia do roly najneúnavnejšieho akčného hrdinu Hollywoodu
Zdroj: Universal Pictures
Domov
Zdieľať
Diskusia