Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. decembra 2016, 7:36
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Briti si v nočných kluboch budú môcť nechať skontrolovať čistotu svojej extázy a kokaínu. Polícia dokonca iniciatívu podporuje

ZAUJÍMAVOSTI KOKAÍN
Uložiť Uložené

Chcú tak predchádzať užívaniu nebezpečných zmiešaných látok.

Piatkové a sobotňajšie noci sa vo väčšine miest po celom svete nesú v znamení večierkov, zábavy a alkoholu, ale v rámci tej temnejšej a ilegálnej stránky sa ľudia často nevyhnú ani drogám. Britské mesto Preston samozrejme nepodporuje užívanie návykových látok, avšak nová iniciatíva má pomôcť ľuďom, ktorí si nie sú istí, či ich droga spĺňa základné podmienky kvality. Aj keď to znie zvláštne, od nového roku si budú môcť návštevníci pred vybranými nočnými klubmi a podnikmi nechať skontrolovať svoju extázu a kokaín v špeciálne vytvorených stánkoch, kde im pracovníci ochotne povedia, či ide o čistú drogu, alebo je v nej primiešaná doplňujúca látka. Mnohí zabávajúci sa návštevníci klubov sa totiž už stretli s drogami, ktoré boli zmiešané a potenciálne nebezpečné, čomu chce spoločnosť Loop zabezpečujúca stánky predchádzať.

Kontrola a testovanie drog bude dokonca právne podchytená tak, že nebude ilegálna, pretože pracovníci s drogami nebudú nijak narábať, testovanie prebehne vďaka laseru, a po otestovaní ich okamžite vyhodia. Iniciatívu dokonca podporila aj miestna polícia, ktorá prisľúbila, že nebude vyhľadávať ľudí navštevujúcich testovacie stánky, pretože podľa nej by mohli ľuďom pomôcť. Zakladateľka spoločnosti Loop Fiona Measham sa už stihla vyjadriť, že táto služba by mohla zabezpečovať to, aby ľudia nebrali nebezpečné látky obsahujúce neznáme doplnky a je celkom možné, že o pár mesiacov sa podobné projekty rozbehnú vo viacerých britských mestách.  

Briti si v nočných kluboch budú môcť nechať skontrolovať čistotu svojej extázy a kokaínu. Polícia dokonca iniciatívu podporuje
Zdroj: Wikimedia Commons - Fabric club
Domov
Zdieľať
Diskusia