Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júna 2020, 17:00
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Kiná sa konečne otvárajú s premiérami očakávaných veľkofilmov. Toto je 10 dôvodov, prečo by si ich mal znova navštevovať

Kiná sa konečne otvárajú s premiérami očakávaných veľkofilmov. Toto je 10 dôvodov, prečo by si ich mal znova navštevovať
FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Pretože v kine sa filmy pozerajú najlepšie.

V redakcii milujeme kinosály – keď sa dá, zájdeme na dve hodiny vypnúť od všetkého, čo nám dusí hlavy. Bohužiaľ, od marca nám to koronavírus znemožnil. Kiná sa však po dlhých mesiacoch konečne vo veľkom otvárajú. My sa tak okrem nových filmov dočkáme aj nezabudnuteľného pocitu, aký sa dá zažiť jedine v sále.

Cinema City otvára brány už 25. júna, pričom platnosť darčekových poukážok sa kvôli koronavírusu predĺži. Viac informácií nájdeš na ich stránke. Kiná v sieti Cinemax otvoria ešte skôr – 18. júna. Samozrejme, program bude obmedzený, na prvé veľké hollywoodske filmy si počkáme ďalších pár týždňov. Pozitívnou novinkou pre mnohých je fakt, že sa v kinách budeš môcť znova občerstviť. 

Odporúčané
Koronavírus si vyberá ďalšie obete, premiéry filmov Tenet, Wonder Woman 1984 aj Matrix 4 sú odložené Koronavírus si vyberá ďalšie obete, premiéry filmov Tenet, Wonder Woman 1984 aj Matrix 4 sú odložené 13. júna 2020, 16:04

Dôvodov, prečo chodiť do kina, je mnoho, my sme však väčšinu z nich zhrnuli do desiatich veľkých bodov. Dúfame, že v tebe vyvoláme chuť zájsť do kina aj napriek možným obavám či predstave väčšieho komfortu doma pred telkou. Hollywoodske štúdiá potrebujú kiná, kiná potrebujú nás divákov, no a my tie kiná predsa nadovšetko milujeme.


1. Cena 

Nech si hovorí, kto chce, čo chce, dať za 2-3 hodiny zábavy 9 eur v multiplexoch, respektíve 7 eur v menších kinách, je stále veľmi slušné. Cenovo šli hore všetky produkty a služby, bohužiaľ, ani kino nebolo výnimkou. Stále sa však zrejme bavíme o cenovo najprijateľnejšej možnosti nielen kultúrneho vyžitia, ktoré sa v tebe rozplýva minimálne celý večer, v tom lepšom prípade aj niekoľko dní. Ak by si každý víkend zašiel do kina, vyšlo by ťa to na nejakých 35 €.

Sám dobre vieš, koľko minieš v priebehu jedného víkendového večera. Pomaly je už aj jedno, či sa ideš zabaviť v menšom mestečku alebo vo veľkomeste. Dokonca ani ľudia s nižšími platmi nemôžu tvrdiť, že tých 7 € sa v peňaženke na kino nenájde.

Nikomu nevyčítame, ak sa do kina rozhodne nechodiť, tvrdiť však, že na kino nie sú peniaze, zatiaľ čo na iné formy zábavy daný človek mesačne vysolí 100 €, je trochu pokrytecké. Obzvlášť, ak si tie filmy následne stiahne. 

Odporúčané
Myslíš si, že poznáš Harryho Pottera? Tieto postavy vo filmoch nikdy neboli, pozná ich len pravý fanúšik Myslíš si, že poznáš Harryho Pottera? Tieto postavy vo filmoch nikdy neboli, pozná ich len pravý fanúšik 21. mája 2020, 9:59

2. Technológie

Je jasné, že blockbustery si najviac užiješ v kinách, najlepšie v slušne ozvučených a plne digitalizovaných. Zažiť Interstellar a hlavne jeho soundtrack v IMAX-e považujeme za jeden z najkrajších kultúrnych zážitkov. Drvivá väčšina filmov je vytvorená pre kiná, pre temné, veľké a kvalitne ozvučené sály. Je jedno, či sa pozeráš na animák, blockbusterové sci-fi alebo veľkolepé drámy na štýl Revenanta.

Každý jeden film tu dosahuje svoj plný potenciál a na každý jeden v kine spomíname ako na  lepšiu verziu. Formy luxusu, ako napríklad 4D, D-Boxy, 3D či IMAX sú potom hlavným lákadkom s exkluzívnou pridanou hodnotou poskytovanou výhradne kinami. Slovami pána Martina Ciela: „Sledovať film v TV, je ako pozerať sa na obraz v knihe a nie v galérii.“

Veľkou výsadou kín je aj ozvučenie. Či už sú to akčné, sci-fi filmy alebo obyčajné trilery,  zvuky a soundtrack si jednoducho chceš vychutnať v čo možno najlepšej kvalite. 

10 dôvodov, prečo by ste mali chodiť do kina pravidelne aj v roku 2017
10 dôvodov, prečo by ste mali chodiť do kina pravidelne aj v roku 2017 Zdroj: CINEMAX - IMAX

3. Oddych od okolitého sveta

Domov
Zdieľať
Diskusia