Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. decembra 2016, 15:03
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Režisér Knihy dužnglí sa rozpovedal o pokračovaní hitu od Disney. Pri remaku Levieho kráľa si pomôže s technológiou VR

FILMY A SERIÁLY DISNEY+
Uložiť Uložené

John Favreau má v Disney veľkú budúcnosť.

CEO Disney Bob Iger je momentálne asi najoslavovanejším mužom v kinematografickom biznise. Od jeho prevzatia spoločnosti v roku 2005 Disney vzrastalo, nakupovalo gigantické značky a postupne sa predieralo na samotný vrchol BIG 6 Hollywoodu. Na odkúpenie Lucasfilmu, Marvel Entertainment a Pixaru potrebovali cca 16 miliárd dolárov. Nielenže sa im to odvtedy už dávno vrátilo, pri pohľade do budúcnosti navyše správna rada od radosti tancuje odzemok. Do konca roka 2030 sa im ich náklady totiž niekoľkonásobne vrátia. Okrem Pixaru, Star Warsu a Marvelu majú totiž poruke aj svoje vlastné animáky od Disney Animation Studio. Za posledných 5 rokov pritom učinilo veľmi, veľmi výrazný progres a postarali sa o jedny z najlepších animákov 21. storočia. V neposlednom rade tu potom máme hrané remaky starých rozprávok a klasík. Videli sme ich už mnoho a x-krát viac nás ešte len čaká. Disney nelení a pravdepodobne už majú hrubý produkčný plán do roku 2030, ktorý im bezpochyby prinesie desiatky miliárd dolárov.

Režisér Knihy dužnglí sa rozpovedal o pokračovaní hitu od Disney. Pri remaku Levieho kráľa si pomôže s technológiou VR
Zdroj: Disney

Výdatne k tomu majú pomôcť aj spomínané remaky animovaných klasík. Naposledy sme videli prekvapivo kvalitne spracovanú Knihu džunglí, pričom nás v marci čaká Kráska a zviera s Emmou Watson. Dnes sa však budeme baviť o pokračovaní Knihy džungle a taktiež plánovanom remaku Levieho kráľa. Obe bude mať na svedomí režisér a scenárista Jon Favreau, ktorý je so štúdiom Disney jedna ruka. Čo sa pokračovania tohtoročného CGI hitu týka, Favreau sa chce ešte viac zamerať na príbeh, pretože ten je podľa neho oveľa dôležitejší, než finálna vizuálna stránka a CGI celkovo. 

Oveľa zaujímavejšie je to už s Levím kráľom. Favreau si je vedomý, do čoho sa pustil, keď na túto ponuku prikývol a rozhodne nemá v záujme fanúšikov pôvodného filmu naštvať ani sklamať. Je pripravený si slávny príbeh uctiť, zároveň však chce priniesť do rozprávania príbehu možnosti modernej technológie a, samozrejme, taktiež vlastné vízie. Nemusíme sa báť, že pôjde o klasický remake, Favreau nemá v pláne prekonať to, čo v nás zanechala jednotka (úprimne, asi si je aj sám vedomý, že na to šancu nemá). Ak si náhodou želáte, aby aspoň jeden z plánovaných počinov natočil niekto iný, zatiaľ máte smolu. Jon plánuje natočiť oba. Hneď ako dokončí Knihu džunglí 2, skočí na Levieho kráľa, ktorého by sme tak celkom reálne mohli vidieť už v roku 2020. Ešte stále nie je jasné ako, no režisér Levieho kráľa plánuje do procesu natáčania a postproduckie zapojiť aj techológiu VR. S ňou sa len nedávno zoznamoval bližšie a uvedomil si, že si z nej môžu prebrať isté aspekty, čo začali robiť už pri prvej Knihe džunglí. 

Anketa:
Na ktorý Favreauov film sa tešíte viac?
Kniha džunglí 2
Leví kráľ
Kniha džunglí 2
12 %
Leví kráľ
88 %
Domov
Zdieľať
Diskusia