Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. decembra 2016, 19:00
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Apple pracuje na nových Apple Watch s okrúhlym ciferníkom, ktoré si chce dať rovno aj patentovať

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Iný nebude iba iPhone.

Keď uzreli svetlo sveta prvé smartwatch s logom nahryznutého jabĺčka, mnohí sa prekvapeno začali pýtať, kde je viacerými neoficiálnymi zdrojmi avizované okrúhle prevedenie konštrukcie. Práve v tej dobe totiž končila éra "hranatých" inteligentných hodiniek. Na pultoch sa začali objavovať nové generácie s okrúhlym dotykovým displejom a asi žiadny z gigantov tento trend neignoroval. A ako naznačujú čerstvé informácie z webu AppleInsider, onedlho nebude už ani Apple. Potvrdzuje to patentová prihláška, kde je uvedený náčrt oblého ciferníka vrátane usporiadania riadkov a stĺpcov pixelov na zobrazovanie obsahu.

Apple pracuje na nových Apple Watch s okrúhlym ciferníkom, ktoré si chce dať rovno aj patentovať
Zdroj: USPTO

Ako teda môžeme vidieť, kalifornský výrobca chce celú prednú stranu okrúhlej konštrukcie pokryť zatiaľ bližšie neznámou zobrazovacou technológiou. Napríklad také Android hodinky Moto 360 majú v spodnej časti pod displejom malú, na prvý pohľad prázdnu plochu, kam však integrovali senzory. Vizuálne to teda nepôsobí zrovna najkrajšie. Nadchádzajúce Apple Watch by som na základe dostupného patentového náčrtu po dizajnovej stránke prirovnal k ázijským a vizuálne podareným AIWATCH C5, ktoré nájdete vo svojej plnej kráse na promo videu nižšie.

Späť
Zdieľať
Diskusia