Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. decembra 2016, 16:00
Čas čítania 0:00
Tamara S.

Z obyčajných dievčat vyrástli krásne ženy. Ako vyzerali známe krásky na začiatku svojej modelingovej kariéry?

REFRESHER
Uložiť Uložené

Pri Adriane Lime sa akoby zastavil čas, no súčasnú Kendall by ste vo svojej mladšej verzii hľadali len márne.

Vek dievčat vstupujúcich do modelingového sveta je nižší než je tomu u opačného pohlavia a o jeho vhodnosti, prípadne nevhodnosti sa viedlo množstvo diskusií a rôznych polemík. Fungovanie medzi kamarátmi a rodinou vo svojom domácom, dobre známom prostredí je diametrálne odlišné od života niekde vo svete, kde ste vo väčšine prípadov odkázaní sami na seba. Zdá sa však, že svetoznáme modelky to až na pár výnimiek zvládli bez akýchkoľvek väčších problémov a my sa vďaka ich dlhodobému aktívnemu pôsobeniu pred objektívmi a na mólach môžeme pozrieť na to, ako vyzerali pred rokmi, a teda na začiatku svojich úspešných modelingových kariér.

Alessandra a Adriana, 2002

U niektorých z nich sú výzorové zmeny citeľnejšie, u iných zas pomenej. Napríklad taká Lily Aldridge vyzerá akoby ani nestarla a pritom je tomu už pätnásť rokov, čo sa po prvýkrát objavila v kampani pre Abercrombie & Fitch. Niektorým to zas pristalo od úplného začiatku (Adriana Lima, Doutzen Kroes), no pri takej Behati, či Karlie Kloss tá správna iskra prišla až niekoľko rokov po ich debute. Veľa však robí aj fakt, že nie všetky modelky vhupnú do kolotoča povinností a zábavy v rovnakom veku, a je teda rozdiel medzi Stellou Maxwell či Joan Smalls, ktoré začínali v devätnástich a spomínanou Lily, ktorá si svoje začiatky odkrútila v šestnástke. Možno si poviete, že to až taký veľký rozdiel nie je, no v takomto veku urobia tri roky hotové zázraky. Ďalšou záležitosťou je ich aktuálny vek a materstvo. V súčasnosti sa hranica modelingového dôchodku posunula parádne vysoko a medzi aktívnymi modelkami nájdeme aj ženy dávno po tridsiatke a niekoľkonásobné matky (napríklad taká Natalia Vodianova má štyroch potomkov).

Osobitnou kapitolou sú úpravy zovňajšku. Modelky by mali byť prirodzené, a teda žiadne airbagy či kačacie pery sa do svetového modelingu nehodia. Alessandra Ambrosio priznala otoplastiku, a teda korekciu odstávajúcich uší, ktorú podľa vlastných slov podstúpila ešte ako jedenásťročná v záujme stať sa v budúcnosti úspešnou modelkou, no úpravy ostatných jej nemenej populárnych kolegýň sú len dohadmi. My sme trošku zaškúlili na nos Doutzen Kroes či Belly Hadid, no žiaden definitívny záver sa nám nepodarilo urobiť, a tak tieto záležitosti prenecháme vám.

Candice Swanepoel 16, 27, 17 rokov

 Behati Prinsloo 15, 27, 17

Doutzen Kroes 21, 31, 18

 Miranda Kerr 13, 33

 Kendall Jenner 13 (ako 14-ročná podpísala zmluvu s Wilhelmina Models), 20

 Josephine Skriver 17, 23

 Karlie Kloss 16, 23

 Elsa Hosk 17, 27

 Bella Hadid 15, 20

 Lily Aldridge 17, 30, 23, 31

 Rosie Huntington-Whiteley 18, 29, 20

 Adriana Lima 18, 34, 22

Späť
Zdieľať
Diskusia