Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. novembra 2016, 13:40
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Ind v detstve nesprávne vystúpil z vlaku a takmer sa navždy stratil. Nájsť svoj domov a rodinu mu o desiatky rokov pomohol Google

ZAUJÍMAVOSTI GOOGLE INDIA
Uložiť Uložené

Saroo sa s rodinou stretol až po rokoch prechádzania satelitných snímok.

Rozsiahle portfólio služieb spoločnosti Google môže slúžiť aj na veľkolepejšiu vec, než je unáhlené hľadanie odpovedí na domácu úlohu šesť minút pred zvonením. Presvedčilo nás o tom video, ktoré spoločnosť vydala priamo na svojom YouTube kanále. To opisuje príbeh Inda menom Saroo Brierley. Ten ako malý cestoval vlakom, no nehodou vystúpil na nesprávnej zastávke. Ocitol sa v neznámom meste, no našťastie si našiel rodinu. Za dobu, počas ktorej bol oddelený sa stal úspešným podnikateľom, technika pokročila, a Google začal predstavovať nové a nové služby. Práve Google Earth najväčšmi ovplyvnilo jeho život. Dal dokopy všetko, čo si pamätá a začal hľadať svoj domov. Na mape sledoval všetky železničné trate, stanice a okolité mestá. Po troch rokoch presedených nocí sa mu to konečne podarilo a Saroo sa so svojou rodinou stretol už ako dospelý muž. A to len vďaka službe od Google, ktorá pomáha každému.

Domov
Zdieľať
Diskusia