Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. novembra 2016, 15:28
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Inhumans sa presúvajú do seriálových vôd. Na jeseň 2017 odvysiela AMC 8-dielnu sériu s Black Boltom

FILMY A SERIÁLY MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

AMC sa rozrastá o ďalší seriál. Inhumans začnú svoju púť ako dvojdielny seriál premietaný v IMAX sálach, pokračovať však budú v televízii.

Žeby nám Feige a Marvel ako taký klamal? Situácia s Inhumans je viac než nepríjemná. Pôvodne snímku o nadprirodzených ľuďoch, ktorí sa usúdlili na Mesiaci a žili tam oddelené životy od ľudí na Zemi, plánoval Marvel zaradiť na koniec Fázy 4. Po tom, čo ich ale predstavila televízna odnož a naplno ich zakomponovala do Agents of SHIELD, Feige a spol. mali evidentne nejaký problém zosynchronizovať ich príbehy. Nakoniec, hoci nie priamo, filmový a seriálový svet Marvelu je prepojený. Nasledovala teda nemilá správa, že Inhumans prichádzajú o dátum premiéry, zároveň nám však vedenie Marvelu sľubovalo, že sa filmu ako takého rozhodne dočkáme.

To isté tvrdili aj pred pár týždňami, dnes ráno sa však na internete objavila tlačová správa informujúca o 8-dielnej prvej sérii Inhumans, ktorej sa dočkáme na jeseň 2017. Debutové dve epizódy budú pritom premietané v prvých dvoch týždňoch mesiaca september v IMAX sálach. Ťažko povedať, čo to vlastne znamená, je to však určite škoda. Jednak je tých seriálov od Marvelu už príliš mnoho, jednak počiny od ABC nedosahujú potrebných kvalít, aj keď Agents of SHIELD sa v 3. a 4. sérii údajne výrazne zlepšili. 

Inhumans sa presúvajú do seriálových vôd. Na jeseň 2017 odvysiela AMC 8-dielnu sériu s Black Boltom
Zdroj: Marvel Comics

Možno je stále plánovaný aj film, no Marvel už pravdepodobne nemôže ignorovať dejové linky Inhumans a potrebuje vyrozprávať nejaký ich príbeh, prípadne ich predstaviť obecenstvu a sledovať, ako budú na jednotlivé  postavy diváci reagovať. Ťažko povedať, ktorých hercov Marvel osloví. Pôvodne mal Black Bolta hrať Vin Diesel (oficiálne potvrdené to však nikdy nebolo), ťažko si ale predstavím, že televízna odnož dá Dieselovi miliónovú ponuku za televíznu rolu. Ako ste na tom vy? Videli by ste radšej seriál, alebo ste sa ohľadom Inhumans tešili na kino film?

Ide o určité skupiny ľudí, ktoré si v dávnych dobách planéty Zem vyhliadla rasa Kree. Testovali na nich rôzne experimenty, avšak neskôr planétu opustili. Ľudia, z ktorých sa vlastne stali mutanti sa rozhodli, že musia žiť separátne od normálnych ľudí. Dištancovali sa tak od sveta a ten o nich nevedel. Môžeme však predpokladať, že vláda o nich vie, bolo by prekvapenie, keby po útoku Chitaurov Zem neskontrolovala aspoň svoju slnečnú sústavu. Šéfuje im Black Bolt, hrdina s hlasom, ktorý dokáže krájať pohoria. Bolo by ironické, keby po prepožičaní 5 slov pre Groota v GotG stvárnil postavu, ktorá prakticky nerozpráva, keďže jej hlas je smrteľný.

Inhumans sa presúvajú do seriálových vôd. Na jeseň 2017 odvysiela AMC 8-dielnu sériu s Black Boltom
Zdroj: Marvel Comics


Kráľovský rod Inhumans potom tvoria mená ako Medusa (manželka Black Bolta, dokáže ovládať svoje dlhé vlasy), Karnak (kráľovský poradca, ktorý dokáže nájsť slabinu u každého),Lockjaw (schopnosť teleportovať seba a ľudí v jeho okolí), Crystal (zvýšená sila, rýchlosť, výdrž, schopnosť ovládať vodu, oheň, zem a vzduch), Triton (ujo vodník, má žiabre, dokáže odolať vysokému tlaku na dne mora, oplýva schopnosťami ala Captain America, čiže zvýšená sila, rýchlosť atď.), Gorgon (dokáže zdvihnúť 2,5 tony či vytvárať tlakové vlny, je supersilný a superodolný) a Maximus the Mad (okrem iného ovláda hypnózu). Inhumans žijú mimo planéty Zem v mestečku Atillan. Už v dobe kamennej boli na veľmi vyspelej úrovni.

Inhumans sa presúvajú do seriálových vôd. Na jeseň 2017 odvysiela AMC 8-dielnu sériu s Black Boltom
Zdroj: Marvel Comics


V prípade, že sa neviete nabažiť seriálov, musíme vám pripomenúť, čo všetko vlastne Marvel chystá. V prvom rade je tu Netflix, ktorý na rok 2017 pripravuje Iron Fista, The Defenders a taktiež Punishera. Následne nás čakajú aj ďalšie série pre Jessicu Jones a Daredevila a aj keď to zatiaľ nebolo oficiálne potvrdené, pokračovať bude aj sólo príbeh Lukea Cagea. Celkom možno pritom v ďalších rokoch dostaneme aj nové seriály, Netflix má však na najbližšie roky vystarané. ABC má v programe Agentov SHIELD-u a aj keď už svoju púť ukončila agentka Carterová, je celkom možné, že svoj vlastný spin-off seriál si vyslúži Ghost Rider. Okrem toho prišli pred rokom aj informácie ohľadom komediálneho počinu Damage Control či Squirrel Girl.. Televízna stanica HULU pracuje na Runaways, zatiaľ čo Freeform zase na rok 2018 pripravuje Cloak & Dagger. Informácie o daných projektoch nájdete v modrých odkazoch v názve. 

Domov
Zdieľať
Diskusia